"Намацала сонну артерію, але пульсу не було": Українська медсестра реанімувала чоловіка в поїзді (відео)

Медсестра Олена Білик врятувала чоловіка, у якого в електричці стався гіпертонічний криз. 62-річний Олексій Шурда знепритомнів у тамбурі електрички, коли їхав із Ніжина до Києва на роботу. Відео розповіді потерпілого і рятівниці опубліковано на сторінці "UA: Перший", передають Патріоти України.

Білик згадує, як почула в гучномовець оголошення про те, що терміново необхідний медик. У тамбурі вона побачила непритомного чоловіка, у якого зупинилося серце. "Я намацала сонну артерію, але пульсу не було. Відразу привела його в горизонтальне положення і почала серцево-легеневу реанімацію", – розповіла вона.

На станції в Носівці чоловіка забрала швидка допомога. У нього діагностували гіпертонічний криз. Варто зазначити, що жінка нещодавно сама перенесла операцію і тиждень тому лікарі дозволили їй вільно рухати руками. У Білик це не перший випадок, коли їй доводилося в громадському місці проводити реанімаційні заходи. Так, 4,5 роки тому вона врятувала жінку середніх років, яку швидка забирала також у Носівці.

"Я не вмію": Мілевський відмовився спілкуватися з журналісткою українською мовою (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 21:14

Колишній футболіст київського Динамо та збірної України Артем Мілевський, який тепер виступає за аматорський Ігніс, відмовив журналістці в інтерв'ю, яка запропонувала йому поспілкуватися українською мовою. Відео розмови було опубліковано в TikTok-акаун...

Чоловіки розчарували більше, ніж жінки: Скільки українців і хто з них досі дивиться російський YouTube

вівторок, 14 травень 2024, 21:03

До повномасштабного вторгнення Росії в Україну частка українських глядачів російських YouTube-каналів сягала 14%. Наразі частка глядачів з України знизилася до 7%. Про це пише аналітичний центр Міжнародного агентства з працевлаштування Gremi Personal і...