Напад із ножем на фестивалі у Німеччині: Поліція затримала 15-річного хлопця

У Німеччині затримали 15-річного хлопця, який міг знати про організацію стрілянини у місті Золінген, через що загинули три людини й поранені ще вісім. За даними слідства, він спілкувався з ймовірним підозрюваним. Про це повідомляє Spiegel у суботу, 24 серпня, передають Патріоти України.

Як зазначає видання, заарештований хлопець — 15-річний киргиз, який жив у гуртожитку для біженців. За даними слідства, він міг спілкуватися на фестивалі у Золінгені з можливим підозрюваним у вбивстві. Наразі нападник переховується від слідства.

Свідки стверджують, що чули, як 15-річний хлопець говорив з підозрюваним про можливий напад на людей. Підлітка підозрюють у «неповідомленні про спланований злочин». Журналісти з’ясували, що наразі він відмовився давати свідчення.

Головний прокурор Маркус Касперс заявив, що невідомий незадовго до нападу розмовляв з підлітком про «наміри, які б відповідали злочину». «Слідчі ще не знають, чи є ця людина виконавцем злочину. Свідки розмови не бачили злочину», — зазначив Касперс.

Правоохоронці в Німеччині також ще не визначили мотивів нападу, вони припускають, що це могло бути терористичним актом. За словами Каспера, жертви нападу не пов’язані між собою, це випадкові люди.

Раніше повідомлялося, що у місті Золінген сталася різанина, внаслідок якої загинули троє людей, ще восьмеро поранені, п’ятеро з них перебувають у важкому стані. Напад стався на фестивалі під час святкування 650-річчя міста. За даними ЗМІ, нападник випадковим чином завдавав ножових ударів перехожим на фестивалі.

В Україні ідентифікують всіх чоловіків від 16 до 60 років для внесення до реєстру "Оберіг": Що варто знати

субота, 24 серпень 2024, 23:15

В Україні з різних реєстрів сформують перелік усіх громадян України чоловічої статі віком від 16 до 60 років, дані яких повинні бути внесені до реєстру "Оберіг", які підлягають постановці на військовий облік. Про це пише Судово-юридична газета, передаю...

Дешево вже не буде: В Україні ціни на ключовий продукт сильно зростуть

субота, 24 серпень 2024, 22:45

Українцям не варто чекати на дешеву картоплю – сорти, що продаватимуться взимку, коштуватимуть дорожче за нинішні овочі. Ціни в супермаркетах можуть зрости до 35 гривень за кілограм, передають Патріоти України. Про це, як повідомляє Zemliak.com, заявив...