Нападав ночами на вулицях: У Росії 26 років орудував "тулунський маніяк", але все ж попався

В Іркутську (Росія) завершено розслідування у гучній кримінальній справі маніяка з Тулуна Павла Шувалова, який орудував в місті протягом 26 років, передають Патріоти України.

Як пишуть "Аргументи і Факти", він нападав на жінок в темний час доби в тупикових провулках, погрожуючи ножем, бив та ґвалтував жертву, після чого забирав цінні речі і переховувався. Затримати Шувалова, якому зараз вже 52 роки, вдалося тільки після проведення генетичної експертизи.

Євген Карчевський, слідчий з особливо важливих справ СУ СК РФ по Іркутській області розповів, що, коли приступив до розслідування цієї справи, в одне провадження було об'єднано лише п'ять справ. Пізніше вийшло 11 схожих злочинів.

Слідчій групі з Іркутська вистачило року, щоб затримати Шувалова. Чоловік тим часом навіть не боявся, що його шукають – настільки впевнився в безкарності за минулі десятиліття. Останнє згвалтування скоїв за п'ять днів до свого затримання, 10 січня 2019 року. Скільки всього жертв було за весь час, слідство поки не афішує. Швидше за все, їх кілька десятків, причому серед постраждалих є неповнолітні.

Діяв насильник завжди за однією схемою, як правило, рано вранці, по дорозі на роботу (працював він на вугільному кар'єрі – машиністом крана, бульдозеристом), або пізно ввечері – по дорозі назад.

Причин, за якими насильника не могли знайти багато років – кілька. Очевидці і жертви злочинів найчастіше повідомляли уривчасті відомості. Оперативники володіли мінімумом інформації про зовнішність і інші особливості фігуранта.

"У Шувалова зовнішність типового чоловіка з міста Тулуна. Форма одягу, манера спілкування – типаж "мужик звичайний". Він пройде в натовпі з декількох десятків людей, ви на нього навіть уваги не звернете", – говорить Карчевський.

Єдина характерна особливість Тулунського маніяка полягала в тому, що він іноді спав на місці злочину. Відбувалося це відразу після статевого акту.

У даний час обвинувачений знайомиться з матеріалами кримінальної справи – це понад сто томів. Остаточне обвинувачення йому пред'явлено за трьома статтями: пп. "а", "до" ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство двох осіб, вчинене з метою приховати інший злочин), ч.2 і ч.3 ст. 131 КК РФ (згвалтування), ч.2 і ч.3 ст. 132 КК РФ (насильницькі дії сексуального характеру). Незабаром Шувалов піде на лаву підсудних. Йому цілком може загрожувати довічне ув'язнення.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...