"Напав на поліцію": Проти активіста, який повідомив про побиття дівчини у Дніпрі, відкрили кримінальну справу

Деякі методи чинної влади нічим не відрізняються від методів режиму Лукашенка чи Путіна.

Проти активіста Руху опору капітуляції Андрія Денисенка відкрито кримінальне провадження і виписано підозру за ст. 345 ч. 2 "Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків". Про це сам активіст повідомив на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Проти мене відкрито кримінальне провадження, виписано підозру за ст. 345 ч.2, є клопотання про обрання запобіжного заходу - домашнього арешту. Мовляв, я побив поліцейського під час візиту Зеленського до Дніпра, хоча били і крутили саме мене", - написав Денисенко.

Він розповів, що його не викликали офіційно, не надсилали повісток, не дзвонили і навіть не писали смс, просто гналися від проспекту Пушкіна до вулиці Гаванської на лівому березі у Дніпрі. "Мені не дали скористатися моїм конституційним правом на захист, послугами адвоката і я прямо заявив, що це не слідчі дії, а злочинні", - додав активіст.

Політолог Андрій Смолій на своїй сторінці у Facebook зауважив, що такого не було навіть за часів Януковича. "Сьогодні поліція на приватних автомобілях переслідувала координатора "Руху опору капітуляції" в Дніпрі Андрія Денисенка після чого просто посеред проїжджої частини громадському діячу було вручене звинувачення в нападі на поліцію під час акції проти Зеленського, яка відбулася в Дніпрі на поточному тижні. Так, це та акція, де охорона Зеленського побила активістку та зламала їй ребро. Там, де людям не давали навіть підійти до "першої" особи та влаштовували провокації. Тепер активних людей хочуть закрити в СІЗО або під домашній арешт. Проти Денисенка вже зараз відкрили кримінальне провадження", - написав Смолій.

Він зауважив, що методи чинної влади нічим не відрізняються від методів режиму Лукашенка чи Путіна. "Незаконне слідкування, приватні автомобілі, відсутність офіційного виклику, підвозка своїх же понятих, терор проти активних громадян. Люди, які вручали повістку навіть не були у формі, не мали розпізнавальних знаків правоохоронних органів. Влада перед місцевими виборами включає повноцінний терор проти своїх же громадян та тих людей, які відстоюють українські демократичні цінності. Схоже взяли повне рівняння на терор імені Лукашенка", - додав Смолій.

Це не ноу-хау? Що означає перегляд обмежень певних прав людини в Україні

вівторок, 30 квітень 2024, 14:58

Україна надіслала в Раду Європи лист про тимчасовий частковий відступ від Конвенції про захист прав людини та основних свобод (ЄКПЛ) практично відразу після введення воєнного стану у 2022 році. Так роблять усі країни, які ведуть війну, передають Патрі...

Військовий облік українців за кордоном: Як оновити дані в ТЦК і що треба знати

вівторок, 30 квітень 2024, 14:52

Військовозобов'язані громадяни України, які перебувають за кордоном, повинні оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. У законі про мобілізацію №10449, який Верховна Рада 11 квітня ухвалила у цілому, а президент Володимир Зеленський підпи...