Напередодні літа Україну накриє раптове похолодання та дощі

Укргідрометцентр знову прогнозує похолодання. Однак, ймовірно, воно зачепить лише частину областей нашої держави. Тим часом дощі очікуються всюди.

Уже наприкінці цього тижня українські синоптики прогнозують зниження температури. Про це пише 24 Канал.

У яких областях можливе похолодання

За прогнозом Укргідрометцентру, у найближчі три доби на Півдні, Сході, вдень і в центральних, 23 – 24 травня і в північних та місцями західних областях пройдуть короткочасні дощі. Також можливі грози.

Температура вночі +9...+16 градусів, вдень в Україні +18...+24. У вівторок та середу в південно-західній частині до 27 градусів тепла,
– зазначили синоптики.

Втім, після доволі-таки комфортних теплих днів у частині областей знову можливе похолодання. Так, згідно з прогнозом на сайті Укргідрометцентру у п'ятницю, 26 травня, на Заході здебільшого лише +16...+18 градусів. Це, до речі, на 5 – 8 градусів (залежно від області) нижче, аніж наразі прогнозують на 24 травня.

Яка погода очікується влітку-2023

  • Зауважимо, що офіційних прогнозів Укргідрометцентру на літо-2023 та червень зокрема поки що немає. Однак, науковці вже припускають, якою ж може бути погода.
  • Так, раніше у коментарі 24 Каналу синоптикиня Наталія Птуха зазначила, вчені говорять, що червень буде у межах норми. Натомість липень і серпень – з вищою за норму температурою.
  • Метеорологиня Вазіра Мартазінова зазначала, що початок "гарного літа" очікується з другої половини червня. Мовляв, тоді температура вирівняється і піде на літні показники.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...