Наразі тільки за гроші: Кабмін скасував роздачу безкоштовних путівок до дитячих таборів

В Україні монетизують не лише пільги на комуналку, але послуги послуги дитячого оздоровлення, передають Патріоти України.

Як повідомляють у Міністерстві соцполітики, змінюється механізм та система надання послуги з оздоровлення та відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки — держава виплачуватиме батькам кошти, на які ті зможуть самостійно придбати путівку для дитини.

Йдеться про родини (малозабезпечені, з дитиною з інвалідністю чи багатодітні родини) з дітьми від 7 до 18 років, зареєстровані в населених пунктах однієї з десяти областей, які були в тимчасовій окупації чи знаходяться в зоні активних бойових дій чи на кордоні з росією.

Путівка на оздоровлення надається на 21 календарний день, а на відпочинок — на 14 днів.

Про можливість її отримання батькам дітей із зазначених категорій повідомляютьчерез «Дію» або органи соцзахисту. Перевірити наявність себе в списках, а також заброньювати місце можна самостійно на сайті за посиланням.

Якщо родина є в цьому переліку, то далі потрібно:

  • Відкрити картку із спеціальним режимом використання у «ПриватБанку» та очікувати зарахування коштів на рахунок.
  • На сайті «єОздоровлення» у розділі «Пошук закладу» поставити «галочку» біля «е-Оздоровлення» та натиснути кнопку «Шукати». Обрати заклад та подати заявку, вказавши особисті дані та дані дитини.
  • Якщо після подання заявки вам не відповіли, варто зв`язатися із закладом самотужки.
  • Приїхати у заклад в визначену дату та оплатити путівку карткою, отриманою у «ПриватБанку».

На використання цієї пільги надається три місяці з моменту зарахування коштів.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...