Нардеп пояснив, за яких умов Telegram можуть заблокувати в Україні

Народний депутат та голова комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин каже, що можливе блокування Telegram в Україні "не є зазіханням на свободу слова". Про це він розповів у інтерв’ю "РБК-Україна", передають Патріоти України.

"Свобода слова – це похідна від персоналізації, тобто ми розуміємо, хто стоїть за цим словом. І відповідно, коли це слово порушує законні рамки, наприклад, лунає заклик до тероризму чи виправдовування російської агресії, то треба розуміти, що твоє слово приводить до певних наслідків", - каже нардеп.

Він зауважив, що Центр протидії дезінформації при РНБО нещодавно зробив дуже хороший аналіз, який чітко показував причинно-наслідкові зв'язки. Спочатку росіянам жорстко промивали мізки, зокрема, за допомогою Telegram, про те, що "хохли не люди". Потім сталися звірства в Ірпені і Бучі.

"Тому, коли розповідають про свободу слова в анонімних Telegram-каналів, це про що? Хто стоїть за цим словом?... Для того, щоб внести якісь санкції (заблокувати Telegram - ред.), потрібно пройти цілий шлях. Тобто фіксація проблем, фіксація того, що мережа не працює, фіксація викликів, які в нас стоять для національної безпеки, винесення цього на РНБО, рішення РНБО, указ президента, ведення дію указу президента", - зауважив Юрчишин. За словами нардепа, ця "карта залишається на столі" і її можна задіяти, якщо якийсь удар по нашій інформаційній безпеці буде дуже болісним.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...