Нардепка Безугла привітала ДПСУ з професійним святом і відразу... образила

Народна депутатка Мар'яна Безугла привітала ДПСУ з Днем прикордонника і одразу ж розкритикувала Службу. Які претензії до прикордонників має невгамовна нардепка, вона написала у Facebook, передають Патріоти України.

Безугла нагадала, що нещодавно чисельність прикордонників збільшили на 15 тис. осіб. Нардепка сказала, що "була змушена" підтримати це рішення, хоча ані в Комітеті ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки, ані у Верховній Раді" не розбиралися, наскільки це доцільно.

На її думку, зараз прикордонники виконують "невластиві функції". "З них роблять бригади і батальйони де-факто сухопутних військ, прикомандировують захищати Часів Яр чи Очеретине. Вони мають берегти кордон, а піхота – воювати. А маємо щось посередині", — каже Безугла.

Депутатка вважає, що воєнний захист кордону мають здійснювати ЗСУ, а роль прикордонників дуже конкретна і обмежена. "Отже, бедлам із використанням коштів і розмиттям функцій продовжується. І це ще не все: прикордонники — не внутрішні війська і не поліція, вони опинилися в складі МВС під час розборок за сфери впливу в нашій корумпованій державі, яка частково напряму, а частково через вплив керувалася з Москви, а в 2014 році прикордонники взагалі пропустили росіян. У 2022 році "реформована" з 2014 року Держприкордонслужба спрацювала значно краще, але все ж дуже нерівномірно. Взагалі пам’ятаю, як прикордонна розвідка перед вторгненням доповідала на засіданні Комітету, що не така вже й велика загроза, а керівник цього нашого маленького розвідувального органу був потім знятий із посади. Є що розказати мені, як носію держтаємниці, але", — інтригуючи завершила служниця Зеленського.

Також депутатка вважає, що у корупції в системі "Шлях" є провина ДПСУ. Безугла каже, що прикордонники — "це про безпеку кордонів, роботу на випередження та недопущення, а не про штурм Часового Яру чи про поліцію".

Депутатка пропонує:

  • Зробити кількість прикордонників невеликою.
  • "Вони мають бути переосмислені без жодних "Бригад наступу" і мімікрії під сухопутні війська чи нацгвардію".
  • Передати ДПСУ від МВС до СБУ та займатися безпековими, контррозвідувальними і розвідувальними питаннями на нашому кордоні.

Натомість у коментарях Безуглій відповіли, чи дійсно прикордонники 2014 року нібито "пропустили" росіян. Там нагадали, що прикордонники тому і "пропустили" у 2014 році НЗФ, бо у них не було сил і засобів, аби зупинити ворога, тому що вони виконували номінальні "поліцейські" функції з охорони держкордону.

Від повістки не втечеш: В Україні прийняли "жорстке" рішення по оповіщенню військовозобов’язаних

вівторок, 21 травень 2024, 18:30

Всупереч тому факту, що ТЦК передали в Нацполіцію запити на розшук майже 100 тисяч ухилянтів, багатьом чоловікам вдається залишатись поза полем зору правоохоронців. Тому уряд вирішив ще більше посилити процес мобілізації і затвердив Порядок проведення ...

"Будівництво життя" Віталія Кличка знов під ударом: Генпідрядник спорудження Подільського мосту може сісти на 12 років з конфіскацією, виписана підозра

вівторок, 21 травень 2024, 17:57

Силовики продовжують копатися в документах мега будівництв столиці. У Кличка ці дії розцінюють як неправомірний тиск з боку людей президента Зеленського. Директору генпідрядної організації, причетної до заподіяння 24 мільйонів гривень збитків на будівн...