Нарешті герої вдома: Одеса тепло зустріла визволених з полону моряків ВМСУ

Звільнені з російського полону українські моряки повернулись до рідної Одеси. По прибуттю бійців вітали працівники і волонтери, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ВМС ЗС України.

“До Одеси прибули звільнені з полону екіпажі катерів «Нікополь», «Бердянськ» та буксиру «Яни Капу». Військових у рідній гавані зустріли представники національного флоту України на чолі з начальником штабу – першим заступником командувача ВМС ЗС України віце-адміралом Андрієм Тарасовим, керівництво та особовий склад Морського командування, військово-морської бази, екіпажі кораблів, катерів ВМС ЗС України, а також волонтери”, – йдеться в повідомленні.

З квітами і плакатами зустрічали бранців Кремля в Одеській області.

“Росія утримувала українських військових більше дев’яти місяців, але за цей час жоден із них не визнав інкримінованих їм обвинувачень, тим самим наші побратими стали не просто героями, а символом стійкості й незламності українського воїна, на якому виховуватимуться майбутні покоління.”, – йдеться в повідомленні.

Також символічним став подарунок від одеських волонтерів – Прапор Військово-Морських Сил Збройних Сил України, який в знак підтримки майорів на флагштоці біля Одеської міської ради.

Як зазначили військові, це не просто прапор – це уособлення підтримки всього українського народу, яка неодноразово допомагала їм у тяжкі хвилини під час перебування у російській в’язниці. Але найзворушливіше вітали моряків діти, які в знак подяки подарували військовим символічні кораблики, з якими впродовж всього часу українці проводили акції в підтримку наших героїв. Серед них була і дівчинка-волонтер, яка вручила власний малюнок, де зображено повернення катерів ВМС ЗС України на Батьківщину.


Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...