Нарешті у автошедевра Маска з'явився гідний конкурент: Новий американський електричний седан переміг Tesla Model S

Компанія Lucid Motors оголосила, що її електричний седан Air отримає неперевершену динаміку. А в якості доказу опублікувала відео дрег-заїзду, який новинка виконала в парі з Tesla Model S Performance.

Як випливає з ролика, дрегову "четвертак" (402 м) Lucid Air проїжджає за за 9,9 секунди, що робить його найшвидшим серійним електричним седаном у світі. Для порівняння, "Тесла" цю ж дистанцію проїжджає за 10,48 сек, а ось найшвидшим серійним авто взагалі вважається 1080-сильний супергібрід Porsche 918 Spyder, який робить 402 метра за 9,81 секунди. Як видно, "Люсід" від нього пішла недалеко.

Lucid Air. Фото: Lucid

Втім, це ще не всі переваги електромобіля Air. Він також отримає найбільший запас ходу в світі серед електрокарів (832 км) і найобтічніший кузов (коефіцієнт аеродинамічного опору – 0,21). Крім того, у Lucid Air буде найбільший обсяг внутрішнього простору в своєму класі, а також найбільший багажник серед всіх електромобілів. Нарешті, це буде електромобіль, що заряджається швидше за інших (470 км ходу всього за 20 хвилин).

Прем'єра Lucid Air відбудеться 9 вересня, а на ринку автомобіль з'явиться в наступному році.

Для довідок, Lucid Motors – американська компанія, яка ще не випускала серійних авто. Досі вона була відома як постачальник батарей для болідів Формули E.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...