Народила дитину без черепа: У Польщі від українки приховали важку патологію плоду і заборонили робити аборт

Громадянка України в Польщі народила мертву дитину з важкою патологією.Все через те, що лікарі приховали патологію у дитини та не дали жінці зробити аборт. Історію українки Марії Яворської розповідають "Факти".

Марія переїхала до Польщі 2 роки тому. Жінка перебувала на 17-му тижні вагітності, коли проходила УЗД у відомого варшавського гінеколога. Він зробив обстеження і сказав, що у неї, найімовірніше, народиться дівчинка. Про те, що у плода відсутній череп, лікар змовчав. Ваду діагностував інший гінеколог, але сталося це вже на 30-му тижні вагітності.

Жінка вирішила не народжувати, оскільки діти з акранією не живуть, а кожен день вагітності зміцнював її зв'язок з дитиною, яка однаково мала померти.

Дефект неможливо вилікувати. Дитина без черепа не бачить і не чує, з нею неможливо встановити жодного контакту. Голова закінчується на рівні очей, а на місці черепа залишається величезна кривава рана.

Втім, аборт зробити жінці в Польщі не дозволили. "Жінка перебувала в депресії та мала суїцидальні думки. Вона отримала довідку від психіатра, в якій зазначалося, що продовження вагітності може загрожувати її здоров'ю та життю. На 31 тижні вагітності вона звернулася до спеціалізованої лікарні "Інфлянка" у Варшаві, але лікарі відмовилися переривати вагітність. Ситуація змінилася, коли з відпустки повернувся директор лікарні. Лікарі викликали пологи на 33-му тижні вагітності, дитина народилася мертвою. Марина не хотіла на неї дивитися, бо, за її словами, "не пережила б цього", - розповідають у Фонді допомоги жінкам і планування сім'ї "ФЕДЕРА", куди звернулася Марина за підтримкою.

Справою Марини займалася юристка фонду Каміла Ференц, а історію українки висвітлили навіть у документальному фільмі під назвою "Її повинні були назвати…".

Слід зазначити, що аборти в Польщі дозволяються лише у двох випадках: якщо жінка завагітніла в результаті зґвалтування, або якщо плід несе загрозу її життю. А ось коли плід, який перебуває в утробі, має важкі вади, жінка змушена його народити.

Ключовий здвиг еволюції: Науковці встановили історичний час, коли пращури сучасної людини навчилися розмовляти

четвер, 28 березень 2024, 9:05

Нове дослідження встановило ймовірний час у доісторичному періоді, коли пращури людей вперше почали говорити. Це відбулося приблизно 1,6 мільйона років тому – десь у східній чи південній Африці, пише The Independent. Зазначені висновки засновані на ана...

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...