Народити - це недешево: В Україні від 1 квітня зросте тариф на пологи

Тариф на пологи зросте до понад 10 тисяч гривень. Від 1 квітня 2021 року лікарні отримають від держави на 2 тисячі гривень більше на надання медичної допомоги під час пологів. Про це розповіли в ефірі "Сніданку з 1+1", передають Патріоти України.

Зазначається, що також зміниться сума на медичну допомогу новонародженим. Зокрема, на догляд за недоношеними немовлятам вагою до півтора кілограма сума збільшиться до 130 тисяч. За новонародженим з вагою більше як півтора кілограма – до 25 тисяч гривень.
Нагадаємо, що усі витрати покриває держава. Адже пологи та медична допомога новонародженим в Україні входять до переліку безкоштовних медичних послуг.
Вартість пологів в Україні:
- пологи - 10 382 грн.;
- для недоношених малюків ( до 1,5 кг) – 113 725 грн.;
- для недоношених малюків ( понад 1,5 кг) – 25 115 грн.
Джерело: ТСН.ua

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Закон про мобілізацію: Стало відомо, чи роздаватимуть жінкам повістки до армії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:28

Згідно із новим законом про мобілізацію в Україні, який набуде чинності 18 травня, жінок можуть призвати на службу у Збройних Силах лише за добровільною згодою. Про це повідомляє "24 канал", передають Патріоти України. Водночас, усі жінки від 18 до 60...