Народився в сорочці: Нейрохірург врятував життя та здоров'я 16-річному українцю, діставши кулю з головного мозку

Фото: фейсбук-сторінка Михайла Ловги

Про унікальну операцію повідомив у Фейсбуці нейрохірург Волинської обласної дитячої лікарні Михайло Ловга, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Еспресо.Захід".

Хлопець поступив у лікарню ще тиждень тому з травмою, яка виникла у результаті необережного поводження з пневматичною зброєю. Куля потрапила в голову з руйнацією скроневої кістки та частини головного мозку.

Фото: фейсбук-сторінка Михайла Ловги
"Ми виконали невідкладну операцію і вилучили стороннє тіло, видалили пошкоджені тканини і відновили цілісність збережених тканин. Добре, що куля зупинилась в 1 см від надзвичайно важливої судини і права скронева частка (яка пошкодилась в результаті травми) – функціонально незначима. Інакше, наш козак був би зовсім іншим, назавжди", – написав Михайло Ловга.

Лікар порадив батькам ховати зброю від дітей якнайдалі, адже навіть за його нейрохірургічну практику схожих випадків траплялось близько десятка:

"У багатьох мої колег такі випадки теж часто зустрічаються. І завжди причина одна – необережне поводження зі зброєю. Добре, що нашому юнаку пощастило і він йде здоровим додому. Але так щастить не завжди. Будьмо максимально уважні. Не варто випробовувати долю і думати, що з нами чи нашими рідними такого не станеться".

Скільки доведеться українцям платити за розмитнення авто з ЄС: Озвучено ставки

четвер, 25 квітень 2024, 17:59

Вартість розмитнення авто з ЄС в 2024-му не змінилась. Мито на авто становить 10% від її заявленої вартості. Для електрокарів мито складає 0%. ПДВ становить 20% від суми вартості авто, мита та акцизного податку, передають Патріоти України. Розрахунок а...

Оце так! Влада у Мілані планує заборонити продаж морозива та піци вночі

четвер, 25 квітень 2024, 17:48

У Мілані, одному з найбільш відвідуваних туристами міст Італії, можуть ввести заборону на продаж їжі та напоїв навинос після опівночі. Заборона містить норму й про морозиво, що є частиною традиційного вечірнього дозвілля в місті. Про це повідомляє CNN,...