Народився в Україні: У РФ раптово помер легендарний чемпіон, який став кумиром для Шварценеггера

Юрій Власов став першою людиною в світі, яка підняла вагу в 200 кг.

Чемпіон Олімпійських ігор 1960 року, шестиразовий чемпіон Європи, чотириразовий чемпіон світу і п'ятиразовий чемпіон СРСР Юрій Власов помер 13 лютого на 86-му році життя. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на генерального секретаря Федерації важкої атлетики Росії (ФТАР) Олександра Кiшкiна, передають Патріоти України.

За словами Кiшкiна, смерть легендарного важкоатлета для його рідних була раптовою і несподіваною. "Вранці він був бадьорий і з задоволенням поснідав, а потім сталася трагедія. Ніхто не очікував, що так все станеться, він рік тому переніс операцію, але повністю відновився після неї. Він нічим не хворів останнім часом – ні простудними захворюваннями, ні коронавірусом", – додав Кiшкiн.

Власов і Шварценеггер

За свою кар'єру Власов встановив 31 світовий рекорд і 41 рекорд СРСР. Арнольд Шварценеггер в одному з інтерв'ю зізнався, що саме завдяки Власову почав займатися залізним спортом.

"Я був у Відні в 1961 році, дивився чемпіонат Світу з важкої атлетики, де росіяни зминали суперників. І серед них був цей хлопець, Юрій Власов. Він був чемпіоном світу, він був просто гігантом. Він виглядав приголомшливо, але при цьому був інтелігентом, носив окуляри. У нього була неймовірна сила, а також рішучість і витривалість. Він був просто монстром! I тоді я сказав собі – це саме те, що мені потрібно. Саме таким я хочу стати", – сказав в 2010 році Термінатор під час свого візиту в Москву.

Юрій Власов народився Макіївці, Донецької області у 1935 році. За свою кар'єру він встановив 31 світовий рекорд, чотири рази ставав чемпіоном світу. У 1960 році здобув золоту медаль на Олімпійських іграх в Римі, а за чотири роки, на Олімпіаді в Токіо, посів друге місце після ще одного важкоатлета з України - Леоніда Жаботинського. Власов став першою людиною в світі, яка підняла вагу в 200 кг.

Після закінчення кар'єри Юрій Власов був народним депутатом СРСР з 1989 по 1991 рік. З 1993 по 1995 рік був депутатом Держдуми першого скликання. У 1996 році балотувався в президенти Росії.

74-пенсіонерка взяла пістолет та... пограбувала банк (фото)

субота, 27 квітень 2024, 20:19

У США 74-річна пенсіонерка озброїлася пістолетом та пограбувала банк. Про це повідомляє NBC News, передають Патріоти України. Енн Маєрс із Огайо ніколи раніше не мала проблем із законом. Втім, нещодавно жінка в масці та з пістолетом в руках з'явилася п...

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...