"Нас 40 мільйонів, а воює мільйон": Нардеп заявив про необхідність нового суспільного договору в Україні

Для виживання і перемоги в Україні має бути суспільний договір, який умовно виглядає так: усі працюють на тих, хто воює. Про це заявив нардеп від "Голосу", секретар комітету ВР з питань нацбезпеки та оборони, ветеран АТО Роман Костенко, передають Патріоти України.

"Моя теза проста. Нас 40 мільйонів, а воює один мільйон. На рівні вступу на військову службу, на рівні забезпечення під час служби і на рівні ветеранської політики ми маємо вже зараз закласти бачення і інформаційно проштовхувати, що оці 40 мільйонів мають турбуватися про цей мільйон на всіх етапах їх перебування на захисті держави", – наголосив Костенко.

За його словами, формати для цього суспільного договору можуть бути різні. Зокрема, й непопулярні, такі як підвищення військового податку. Костенко наголошує, що якщо з військовим щось станеться на фронті, він має отримати пільги, а якщо отримає каліцтво, люди до кінця життя мали б утримувати його.

"Я не боюсь цих слів і я кажу, що у нас немає вибору, якщо ми не побудуємо цей суспільний договір між захисниками і тими, хто не бере безпосередньої участі [у війні], у нас між цими категоріями буде конфлікт. Тому над цим ми маємо працювати", – підсумував нардеп.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...