"Нас не цікавлять добропорядні люди": У МВС пояснили, як працюватиме єдина система відеоспостереження

У Міністерстві внутрішніх справ України розповіли про те, як в нашій країні працюватиме єдина система відеоспостереження, законопроєкт щодо запровадження якої нещодавно був поданий до Верховної Ради. У першу чергу вона потрібна для ефективного і швидкого виявлення злочинців., передають Патріоти України.

Ці теми в ефірі "МВС Подкасту" обговорили представники Департаменту комунікації МВС Мар'яна Рева та Денис Соколов із заступником міністра внутрішніх справ України Леонідом Тимченком та заступником голови Національної поліції Андрієм Нєбитовим.

"Коли людина виходить на вулицю, безумовно, вона одразу потрапляє на камери. Однак під збір інформації в першу чергу підпадають громадяни, які знаходяться в розшуку або скоїли правопорушення. Нас не цікавлять добропорядні люди, які так само ходять і знаходяться там, де встановлені камери відеоспостереження", – пояснив Тимченко.

А Нєбитов зазначив, що Нацполіція першочергово буде стежити за публічною безпекою. За його словами, відеомоніторинг – це один із компонентів забезпечення комфортного життя та безпечного середовища. Вже зараз підрозділи Нацполіції мають безпосередній доступ до 37 тисяч камер, які правоохоронці використовують для забезпечення публічної безпеки та встановлення правопорушників.

"Звичайно, ці дані використовують і слідчі, як доказ злочинної діяльності або адміністративних правопорушень. Це дані, які допомагають дуже швидко створити орієнтування і затримати злочинця за гарячим слідом", – сказав Нєбитов.

Леонід Тимченко, відповідаючи на запитання українців, зазначив, що доступ до камер відеоспостереження матимуть виключно визначені посадові особи підрозділів системи МВС.

"Кожен визначений працівник отримує окрім прав ще і обов'язки. Тому він несе відповідальність за отримання доступу до камер відеоспостереження та отриманої з неї інформації. За некоректне користування і розповсюдження зібраних даних для співробітників передбачена відповідальність: від дисциплінарної до кримінальної", – запевнив він.

У МВС також повідомили, що система буде забезпечена усіма необхідними засобами безпеки, аби хакери не мали змоги отримати дані з камер відеоспостереження.

"Це дно": "Ліга сміху" оскандалилася жартом про потопельників у Тисі, українці обурені

понеділок, 20 травень 2024, 6:38

Українські коміки знову опинилися у центрі скандалу. Цього разу оскандалилися гумористи "Ліги сміху". Вони пожартували про ухилянтів у Тисі. Так, у скандальному виступі команди «Фам Фаталь» комік робить дівчині комплімент, говорячи наступне: «Я тону у ...

Посилення мобілізації в Україні: Ось кому з жінок потрібно сходити у ТЦК після вступу в силу нового закону 18 травня

понеділок, 20 травень 2024, 6:24

18 травня в Україні набрав чинності новий закон про мобілізацію. Згідно з ним військовозобов’язані мають 60 днів на те, щоб оновити дані у ТЦК. Оновити свої військово-облікові дані або встати на облік з 18 травня мають жінки, які мають медичну та фарма...