"Нас недооцінили": Боєць ЗСУ розповів, як проходив бій під Количівкою на Чернігівщині

Під час наступу російських окупантів на півночі України під селом Количівка стався важкий бій. Протистояння з ворогами тривало близько п'яти годин, але українські захисники перемогли. Подробицями цієї битви поділився командир Григорій з позивним "Афганець". Відео з його розповіддю опублікував Генштаб на своєму офіційному YouTube-каналі, передають Патріоти України.

"Був найважчий бій. Це було десь сьомого числа [березня]. Десь після обіду. Прийшла команда, що є прорив російських окупантів, яких ми чекали зовсім на інших позиціях. Ну, настільки нахабно вони пішли через центр", — повідомив боєць.

Вороги почали наступати прямо по київській трасі на Чернігів. "Афганець" прийняв рішення швидкого реагування. У підрозділу в регіоні були розрахунки напоготові, які могли висунутися в будь-який квадрат і відпрацювати по противникам. Командир взяв з собою два з них, щоб прийняти бій.

"Бій тривав близько п'яти годин. Напевно, десь так, хоча насправді здавалося, що 15-20. Було вже дуже темно, коли він завершився. Ми спалили практично всю колону, яка рухалася в цьому напрямку. Я вважаю, що [ми] не дали увійти ні в Чернігів, ні в Количівку, де знаходилися мирні жителі", — продовжив "Афганець".

Командир подякував своєму особовому складу за участь у битві. Бій був вкрай важким: підрозділ обстрілювали з артилерії, "Градів" і мінометів.

"Я хочу про себе і про свій підрозділ сказати, що противник нас просто недооцінив. Вони думали, що вони можуть все: так нахабно піти, відкрито по київській трасі на Чернігів. Вони думали, що пройдуть так званим транзитом. Але у них цього не вийшло", — підсумував "Афганець".

Космічний прорив: У NASA для для польотів до інших планет створили революційний двигун на ефекті Холла

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:32

Космічне агентство США шукає партнерів для впровадження своєї технології в космосі.NASA представило абсолютно новий електричний двигун, призначений для невеликих космічних апаратів. Нову рухову систему, субкіловатний двигун на ефекті Холла H71M викорис...

Чи бути депортації? Як вплине рішення з припиненням видачі паспортів на біженців у Німеччині - влада дала категоричну відповідь

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:05

У Німеччині відреагували на рішення про припинення видачі паспортів українським чоловікам призовного віку за кордоном та призупинення надання їм консульських послуг. Там зазначили, що у ФРН українці чоловічої статі мають однаковий з жінками статус захи...