"Нас нікому і нічому не зламати!": Льотчик, який відвів падаючий літак від Вінниці, показав, як виглядав після свого подвига

Майору Вадиму Ворошилову вручили відзнаку “За заслуги перед Вінницею”

Український льотчик Вадим Ворошилов з позивним Karaya, який у жовтні збив дві ворожі ракети та п'ять дронів біля Вінниці й відвів падаючий літак від міста, показав вражаюче фото.

Пілот опублікував в Instagram реальне фото без редагування, де видно його закривавлене обличчя.

"На відео польотів все дуже красиво, літаки літають, ракети відстрілюються, але на жаль, немає розуміння того, що відбувається за кадром, тому я вирішив викласти фото без редагування", ‒ написав Karaya.

Попри втомлені очі та кров на обличчі, палець пілота на фото піднятий вгору ‒ він не втрачає оптимізму та віри в перемогу.

"Скажу лаконічно. Нас нікому і нічому не зламати! Сили оборони України стоять на захисті не лише нашої держави, вони стоять на захисті всього цивілізованого світу. Це щит, який оберігає західний світ від орди, яка залишає після себе лише хаос та розруху! Але цей захист дуже дорого вартує для синів України, тому це потрібно розуміти та пам'ятати!" ‒ додав Ворошилов.

“Коли побачили, що літак приземлився, переживали за пілота. Хоч би живий. Цеж наш. Всі перживають за наших хлопців”, — говорить жителка Турбівської громади Тетяна.

"Ти наш Герой! Ми вдячні, що ти бережеш наше небо. Слава Україні. Перемога буде за нами!", — каже житель Турбівської громади Віктор Зінченко.

Тоді льотчик потрапив до шпиталю, а вже за тиждень приїхав до родини, яка надала йому того вечора прихисток.

“У нас зникло сітло, ввімкнули ліхтарик та вийшли на вулицю. Навпроти хвіртки хтось з ліхтариком стояв і гукав нас. В нього обличчя було в крові, ми його бігом до хати напоїти, нагодувати. Дали телефон, він звʼязався з команґдуванням і сказав, що катапультувався. Викликали йому швидку", — говорить жителька Турбівської громади Тетяна Музичко.

Наразі за словами речника командування повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната Вадим Ворошилов завершує процес відновлення і до нового року знову підніметься в українське небо нищити ворогів.

Що відомо

  • Вадим Ворошилов народився у Кременчуці. 2011-го року він закінчив місцевий військовий ліцей, де й здобув навики пілота.
  • 12 жовтня Командування Повітряних сил ЗСУ повідомили, що пілот, який збив п'ять дронів-камікадзе "Shahed-136" та дві крилаті ракети, катапультувався поблизу Вінниці.
  • Командувач Повітряних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук ініціював клопотання про присвоєння пілоту високого звання Героя України.

У День Збройних сил України майору Вадиму Ворошилову вручили нагороду "За заслуги перед Вінницею". Пілот також отримав від Вінницької міськради грошову премію в розмірі 30 тис. грн.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...