"Нас свої ж хотіли "задвохсотити", довелось відстрілюватись": Російський окупант розповів, як здавався у полон

Російський військовополонений, уродженець Таджикистану Джураєв Буньод Мерходєєвич мав можливість пересвідчитись, хто насправді нацисти – українці чи росіяни. Потрапивши в полон, він ледь не став "двохсотим" через обстріл "своїх". Про це він розповів на камеру. Відео допиту росіянина OBOZ.UA отримав із власних джерел, передають Патріоти України.

Джураєв розповів, як потрапив на війну в Україну та в полон. За його словами, він підписав контракт із російським міноборони 18 серпня, до чого його практично змусили. 20-річний таджик потрапив на строкову службу 24 травня. Але оскільки, за його словами, в нього були якісь порушення, йому запропонували підписати контракт, щоб уникнути покарання.

Через 4 тижні після підписання контракту Джураєва відправили в Україну. Спочатку він близько двох тижнів був у російській частині біля Маріуполя, після чого його відвезли на передову.

Разом з іще п'ятьма такими ж "мобіками" його відправили на позицію, яку штурмували ЗСУ. Тоді ж, за його словами, він вперше й побачив українців.

"Нас було шість осіб, ми здались у полон. Українські солдати з нами добре поводились", – розповів таджик. Але окупанти побачили, що українські військові взяли полонених, і хотіли їх вбити. Відкрили вогонь по своїх же.

"По дорозі нас побачили "наші" й хотіли нас задвохсотити. Одного вбили, двох затрьохсотили", – розповів полонений. Джураєв також отримав поранення від "своїх". Однак воїни ЗСУ не залишили їх на полі бою. "Українські солдати нам допомогли, перебинтували", – розповів він.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...