"Нас там не чекали": У Львові дитину з інвалідністю не запросили на свято останнього дзвоника, розгорівся скандал

У львівській школі Марії Покрови розгорівся скандал через свято останнього дзвоника. На святкову лінійку запросили усіх, крім хлопчика з інвалідністю, передають Патріоти України.

Про обурливу ситуацію розповіла мама учня Галина Амеліна у Facebook. За її словами, на святкуванні були усі учні, крім її сина.

"Усі діти, батьки педагоги святкують і радіють, залучені у концерт, прийшли у нарядних вишиванках... Але є одна дитина, для якої нема місця у загальній радості. Мій син. Моя дитина, яку не повідомили про святкування. Не запросили і не чекали", - обурилася мама.

Галина зауважила, що все ж приїхала із сином Тимуром на свято, але їх там не чекали. Дитина не розуміла, "чому йому, учневі державної школи, на цьому святі нема місця".

Мама наголосила, що хлопчика не запрошували на жодне свято з початку навчального року. Крім того, його ігнорували при організації екскурсій та виступів.

"Ми так само не були запрошені у музеї, в кінотеатр, на свято вишиванки, і зовсім випадково приїхали в школу, коли усі діти були запрошені на зустріч з рятувальниками. Жоден педагог чи керівник не повідомили про свято останнього дзвоника. Я особисто телефонувала в неділю, щоб дізнатись про завершення навчального року. Сказали - "в середу", без натяку на святкування, без повідомлення про час, формат. Жодного слова", - розповіла Галина.

Жінка переконана, що її сина примушують піти зі школи. Ба більше, раніше керівництву школи це вже вдавалося. Дітей з інвалідністю у цій школі цькують не вперше, але завжди безкарно. Ще більш цікаво те, що школою керує священнослужитель греко-католицької єпархії отець Мостовий.

Мама публічно звернулася до відповідних державних установ із заявою про булінг та цькування дитини з інвалідністю у львівській школі Марії Покрови для глухих дітей.

"Коли хтось одягає рясу і цькує дитину з інвалідністю, відмежовуючи її від суспільства, це повинно бути покарано", - переконана Галина.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...