NASA прогнозує зміни сонячної радіації і сонячної корони вже в найближче 10-річчя

Дослідження провели вчені з Центру Еймса Аерокосмічного управління США.

Фото: NASA

Активність викидів корони на Сонце у наступному 11-річному циклі буде найменшою за останні два століття. Це важлива інформація для астронавтів, які попрямують на Місяць в 2020-х роках - вони отримають меншу дозу опромінення. Про це повідомляється на сайті NASA, передають Патріоти України.

Максимум майбутнього циклу, який вимірюється за кількістю плям на Сонці, може бути на 30-50% нижче, ніж в минулому циклі.
Новий цикл активності зірки почнеться в 2020 році і досягне піку в 2025-му.
Сонячні плями - області на Сонці з магнітними полями, які сильніше земних в тисячі разів.
Дослідження провели вчені з Центру Еймса Аерокосмічного управління США на чолі з Іриною Кітіашвілі. Вона об’єднала дані спостереження за магнітним полем Сонця від двох орбітальних місій з даними, зібраними з 1976 року наземної обсерваторією.

"Знання, як буде вести себе Сонце, дасть інформацію для планування захисних заходів для наступних підкорювачів космосу. Воно також дозволить захистити техніку, від якої ми залежимо: супутники, посадочні модулі і ровери", - зазначили в NASA.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...