Насельники Києво-Печерської лаври з Московського патріархату зробили фото з українськими паспортами, але дали привід для нової порції звинувачень

Заступник керівника синодального відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ МП протоієрей Микола Данилевич виставив у Мережу фото із семінаристами з паспортами України.

Таким чином Данилевич хотів показати, що представників церкви Московського патріархату нібито несправедливо звинувачують у прихильності до Росії, адже вони українці, а не «московські попи».

«Ось які «московські попи» навчають в Лаврі «московських» студентів. І ось яке «російське духовенство» чи «московський патріархат» Міністерство культури України хоче вигнати з Лаври», – патетично написав Данилевич під фото, де усі семінаристи та він тримають в руках українські паспорти.

Однак високопосадовець УПЦ МП не врахував момент, котрий викликав сарказм та обурення не лише у явних противників УПЦ МП: на задньому плані красуються незаконної новобудови, котрими московські батюшки всіяли Лавру за час безоплатної оренди. В чому, звісно, не в останню чергу винуваті державні органи нагляду та ті політичні режими, що десятиліттями закривали очі на очевидне свавілля, не бажаючи конфліктувати через "пустяки" з Москвою.

Зазначимо, Данилевич з юних років пов’язав своє життя з Росією, навчався у Московській духовній академії. У базі «Жители Москвы 2012» вказано, що Данилевич Микола Миколайович 22.05.1977 року народження є громадянином Росії, вказано адресу вул. Данилівський Вал, б.22. До слова, за цією адресою розташований Духовно-адміністративний центр Російської православної церкви і резиденція патріарха Московського. Водночас Данилевич категорично спростував те, що є російським громадянином.

фото: Микола Данилевич


Державна аудиторська служба України виявила багато порушень під час ревізії шляхом інвентаризації та обстеження території Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра» в столиці. Зокрема, йдеться про 36 нових незаконно збудованих споруд. Згідно з відповідними документами, серед споруд багато МАФів, а також пам’ятників і господарських будівель. Вони розташовані на території Нижньої Лаври та використовувалися Чоловічим монастирем Української православної церкви (Московського патріархату). Усі приміщення були комерційними чи господарськими та не мали безпосереднього відношення до чернечого життя.

Нагадаємо, Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) має піти з Києво-Печерської лаври до 29 березня.

Нагадаємо, у серпні 2022 року Микола Данилевич дав свою трактовку, хто винен у повномасштабному нападі Росії на Україну, чим шокував чимало українців. Зокрема батюшка заявив:

«У релігійному плані зло в Україну кликали ті, хто захоплював наші храми і тим давав картинку Путіну. Ті, хто приймав закони проти ПЦУ, і тим давав картинку Путіну. Гралися і догралися», – написав Данилевич.

Навіть якщо слова, що розлетілися Мережею, вирвані з контексту, чи припустимо душ пастирю казати таке, коли мільйони твоїх наче співгромадян жахливо страждають від звірств жорстокого ворога, а десятки тисяч стали безневинними жертвами "московських братів"?

Значно довші за саму власницю: Українка увійшла до Книги рекордів за найдовше волосся у світі (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 5:00

35-річна художниця та модель Алія Насирова, родом з України, потрапила до Книги рекордів Гіннеса як власниця найдовшого у світі волосся. Його довжина сягає 2 м 57 см і 33 мм. Завдяки розкішним пасмам жінку називають "Рапунцель". . Загалом волосся Наси...

Тисячі молекул живої матерії можуть породити мільйони, які стають дуже стійкими до деградації: Науковці розгадали таємницю "святого Граалю"

неділя, 28 квітень 2024, 3:25

Таємниця, яка понад 50 років спантеличила наукове товариство, нарешті була розгадана. Команда з Університету Лінчепінга, Швеція, і Гельмгольца в Мюнхені виявила, що певний тип хімічної реакції може пояснити, чому органічна речовина, що міститься в річк...