Наше походження від володимирової купелі: 28 липня 2022 року Україна вперше відзначає День державності

Московська недоімперія скаженіє через цей факт, що відбиває спроби привласнити українську історію, і "вітає" жаданий для імперців Київ ракетними ударами.

Україна - самостійна, вільна, неподільна держава. І буде такою завжди. У важку годину ми згадуємо своє коріння, витоки нашої державності. Цілком природньо днем української державності обрано 28 липня. Адже згідно літописам саме тоді, 988 року, Великий князь масово хрестив киян, визначивши історичний шлях свого народу, передають Патріоти України.

Президент України Володимир Зеленський привітав громадян країни із Днем української державності. Відеопривітання оприлюднено вранці у четвер, 28 липня. Глава держави заявив, що "нашу велику українську родину об'єднує родина державних символів України. Це три брати: Державний прапор України, Державний герб та Державний гімн".

Тризуб Володимира Великого - споконвічний символ та оберіг державності України-Русі

"На мою думку, дуже важливо не лише відзначати появу державності, а й об'єднуватися задля її збереження. Ми думали, що "запанували у своїй сторонці. Ми кладемо душу й тіло за нашу свободу". Оскільки забули, що ще далеко не всі "вороженьки - як роса на сонці"… Але ми не забули, якого ми роду, а значить, нам точно "усміхнеться доля", оскільки це наша доля", - заявив президент.

При цьому у коментарі до відеовітання Зеленський зазначив, що сьогодні в країні неспокійний ранок через ракетний терор з боку Росії. "Ми не здамося. Не опустимо руки. Нас не залякати. Україна - самостійна, вільна, неподільна держава. І буде такою завжди", - резюмував Володимир Зеленський.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...