Наша Анжеліка - королева татамі : Українку визнали найкращою каратисткою світу

29-річна українка Анжеліка Терлюга, яка наприкінці вересня вийшла заміж, визнана найкращою каратисткою світу у ваговій категорії до 55 кг. Про це стало відомо після того, як Світова федерація карате (WKF) опублікувала оновлений рейтинг спортсменів, зазначають Патріоти України.

Додамо, що у 2021 році уродженка Одеси стала срібним призером Олімпійських ігор у Токіо, а ось на чемпіонаті світу, що пройшов у листопаді в Дубаї (ОАЕ), не змогла пройти далі 1/8 фіналу. Примітно, що в обох випадках наша співвітчизниця поступилася болгарці Івет Горановій, але в загальному заліку змогла обійти суперницю, яка посідає лише 10-у позицію.

Додамо, що бронзовий призер Токіо-2020 українець Станіслав Горуна посів третє місце в рейтингу у ваговій категорії до 75 кг. Також ще кілька українців увійшли до топ-10: Різван Талібов (№ 6 до 84 кг) у чоловіків, а також Аніта Серьогіна (№ 6 до 61 кг), Галина Мельник (№ 7 до 68 кг) та Катерина Крива (№ 9 до 50 кг).

Нагадаємо, Терлюга після того, як одружилася, вирушила в медовий місяць на Мальдіви, показавши краси райського відпочинку. Благо, грошей на недешеву поїздку у спортсменки вистачило — за «срібло» в Токіо-2020 Анжеліка отримала призові в розмірі 80 тисяч доларів.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...