"Наша робота рука об руку йде поряд зі смертю": Айтішник-доброволець загинув, рятуючи людей на Донбасі

На Донбасі загинув харків'янин, випускник Української академії лідерства Володимир Іващенко. Він став на захист України післяпочатку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого. Про це повідомили в УАЛ, передають Патріоти України.

"Володимир родом із Харкова. Був амбітним, принциповим, витривалим студентом, який завжди готовий відстояти власну думку і боротися за справедливість. Любив бігати, грати в регбі, танцювати, ходити в походи, фотографувати. Володя пішов навчатися на кібербезпеку та працював в IT компанії", - розказали в Академії.

Одразу після того, як Володимир вивіз сім’ю із Харкова у безпечне місце, він повернувся до Харкова, волонтерив, а потім доєднався до лав ЗСУ. Спочатку працював у штурмовій групі, а згодом — у розвідці. Брав участь у звільненні Балаклії, а також операціях у Куп'янську, Ізюмі, Лисичанську, Лимані.

В УАЛ згадують: за кілька днів до останнього бойового виїзду хлопець попросив опублікувати текст: "Наша робота рука об руку йде поряд зі смертю. І було б дивно, якби ми про неï не думали. Бо якщо я не обдумаю певнi реакції на якісь події, то не зможу ефективно працювати. I я давно вже прийняв той факт, що можу померти. Звісно, не хотілося б, але я цього абсолютно не боюсь, бо я маю неймовірних друзів. Саме усвідомлення того, що протягом свого життєвого шляху я мав можливість познайомитися з великою кількістю крутих людей, дає мені сил. Бачачи, як той самий УАЛ реагує на загибель студентів, я розумію, що, в разі чого, мене не забудуть. І я залишусь жити у спогадах. А це є неймовірною рушійною силою яка допомагає в найтемніші дні. Ось так, звичайні цивiльнi люди можуть рятувати душі військових".

У Володимира залишилися батьки і сестри.

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...