Наші - найкращі! Українця номінували на звання найкращого в світі молодого футболіста

Український футболіст Андрій Лунін має високі шанси отримати звання кращого молодого футболіста світу. Його ім'я потрапило до ТОП-10 претендентів на нагороду авторитетного французького спортивного журналу France Football, передають Патріоти України.

Премію Kopa Trophy заснували в пам'ять про легендарного французького футболіста ХХ ст. Раймона Копа. Її присуджують найкращому молодому футболісту, що виступає в Європі.

Перше нагородження відбулося торік - кубок здобув 20-річний нападник ПСЖ Кіліан Мбаппе. Цьогоріч він не може претендувати на приз, адже 21 рік йому виповнюється за 18 днів після вручення премії. Церемонію нагородження планують на 2 грудня.

До списку номінантів цьогоріч потрапив 20-річний український голкіпер Андрій Лунін. Наразі він на правах оренди з мадридського "Реала" виступає за іспанський "Вальядолід".

Цьогоріч Лунін у складі збірної України виграв юнацький чемпіонат світу з футболу, де його визнали найкращим голкіпером турніру. Окрім Луніна, до списку претендентів на Kopa Trophy-2019 потрапили:

Жоау Феліш, (Атлетіко), Джейдон Санчо (Борусія Д), Мойзе Кін (Евертон), Самуель Чуквуезе (Вільяреал), Лі Канг-Ін (Валенсія), Маттейс де Лігт (Ювентус), Вінісіус Жуніор (Реал), Кай Хаверц (Байєр), Андрій Лунін (Вальядолід), Маттео Гендузі (Арсенал).

Розстріл поліцейського патруля: Стало відомо, скільки зброї було в авто військових, що вчинили вбивство

вівторок, 23 квітень 2024, 9:32

Він зазначив, що усю зброю зловмисники викинули у водойму. . Рихлюк уточнив, набої мали калібр 5,45, а на місці події ще працюють слідчі. . Зі слів підозрюваних, вони везли боєприпаси у свій будинок на території області. . Також Рихлюк додав, що ...

Спадок Володимира Мономаха: Після дуже довгої реставрації в Києві відкрили для відвідування одну з найстаріших церков України

вівторок, 23 квітень 2024, 9:23

У Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" відкрилася для відвідування церква Спаса на Берестові. Це одна з найдавніших християнських пам'яток Києва датована початком кінцем XI - початком XII століття. Кошти на будівництво храму надав знаменит...