Наші люди таки щось знають: Головний рабин Москви радить євреям терміново тікати з Росії

На відміну від скрепного стада іудеї своїх таки не кидають. Масовий вихід євреїв з СРСР передував розвалу Імперії зла. Гольдшмідт назвав п’ять причин залишити недоімперію Путіна поки не запізно

Головний рабин Москви Пінхас Гольдшмідт залишив свою посаду та виїхав із РФ

За час повномасштабної війни в Україні Росію вже залишили десятки тисяч євреїв. Про це повідомив до недавно головний рабин Москви Пінхас Гольдшмідт. В інтерв'ю газеті DW він рекомендував своїм співвітчизникам виїхати з РФ, поки немає «залізної завіси».

«Я стурбований майбутнім єврейської громади в Росії, і я не єдиний, хто стурбований», – наголосив Гольдшмідт.

Гольдшмідт зазначив, що є п'ять конкретних причин, чому люди сьогодні стурбовані майбутнім РФ.

По-перше, це зростання антисемітизму у державі, що воює.

По-друге, йдеться про потенційну нову «залізну завісу», тобто про повну заборону на виїзд за межі країни. «Все йде до того, що залишити Росію буде неможливо», – наголосив він.

Третя причина, яка змушує поставити під сумнів доцільність подальшого життя в РФ, – жорсткі санкції, які сьогодні весь світ запровадив і продовжує вводити проти країни-агресора. Як вважає колишній головний рабин Москви, вони завдадуть серйозної шкоди економіці РФ у довгостроковій перспективі.

Четверта причина виїхати з Росії – загальна мобілізація, яку можуть оголосити у державі.

П'ята причина – розширення репресій проти громадянського суспільства, які існують уже сьогодні, але можуть стати набагато жорсткішими в майбутньому.

Нагадаємо, влітку головний рабин Москви Пінхас Гольдшмідт залишив свою посаду та виїхав з РФ.

Раніше головний рабин України Моше Асман дав пораду російським євреям. Він висловив думку, що зараз із Росії краще репатріюватися. Моше Асман пояснив, що наразі звідти легше поїхати, ніж із СРСР, але поступово закривається залізна завіса.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...