"Наші найгірші побоювання стали реальністю": У відомому зоопарку новорічної ночі у вогні загинули всі мавпи

Пожежників викликали люди, котрі почули жахливі крики тварин, що гинули...

 У німецькому місті Крефельд (Північний Рейн-Вестфалія) невдовзі після півночі 1 січня спалахнула пожежа в зоопарку, повідомляють Патріоти України з посиланням на RTL.

"Наші найгірші побоювання стали реальністю. У мавпятнику не вижила жодна з тварин", - написав зоопарк на своїй сторінці в Facebook. Вольєр з горилами, який примикає до приміщення з мавпами, вдалося врятувати. У цьому вольєрі, побудованому в 2012 році, живе сім'я горил з семи особин.

Місцеві мешканці зателефонували на номер екстреної служби у 0.38. Коли за декілька хвилин пожежники прибули на місце, будівля вже палахкотіла. Мавпятник згорів дотла.

Причина пожежі вночі залишалася незрозумілою. Однак, за даними ЗМІ, загоряння міг спричинити невдало запущений феєрверк. У пожежній службі це поки не підтвердили.

За даними зоопарку, мавпятник був відкритий в 1975 році. Площа будівлі в тепличному стилі становила 2000 квадратних метрів. У мавпятнику мешкали орангутанги, шимпанзе, горили, мавпи, кажани і птахи.

В результаті пожежі загинули більше 30 приматів, в тому числі найстаріша в Європі горила Масса, якій було 47 років. Також загинула велика кількість кажанів і птахів.

Не готові воювати: Соціологи з'ясували, в якому регіоні України найбільш поширене прагнення уникнути мобілізації

четвер, 25 квітень 2024, 18:30

Прагнення уникнути мобілізації найбільш поширене на сході. Загалом в Україні готовність до мобілізації перебуває на посередньому рівні. Такі даніоприлюднив фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, передають Патріоти України. "Визначаючи реа...

Генконсульство України в одному з міст Польщі поновило видавання паспортів

четвер, 25 квітень 2024, 18:26

Генеральне консульство України в польському Любліні поновило видавання паспортів для виїзду за кордон громадянам, які подали заяви до 23 квітня. Українці зможуть отримати документи після їхнього доставлення до установи. Про це в коментарі "Укрінформу" ...