Наші видряпують місце в фінальній серії ЧС-2022: Фінляндія - Україна - 1:2

Збірна України обіграла національну команду Фінляндії у виїзному матчі відбіркового турніру чемпіонату світу-2022.

Фінляндія — Україна

У суботу, 9 жовтня, збірна України з футболу на Олімпійському стадіоні в Хельсінкі провела один із вирішальних поєдинків кваліфікації чемпіонату світу 2022 року проти команди Фінляндії. Нагадаємо, що в Києві підопічні Маркку Канерви на останніх хвилинах врятувалися від поразки — 1:1. Не бачать букмекери явного фаворита і цього разу, зазначають Патріоти України.

Як відомо, «жовто-сині» перед зустрічами з фінами та боснійцями (12 жовтня у Львові) недорахувалися травмованих Олександра Зінченка («Манчестер Сіті»), Віталія Миколенка та Віталія Буяльського (обидва — «Динамо»), а також Руслана Малиновського («Аталанта»), якого виконувач обов'язків головного тренера команди Олександр Петраков вирішив не викликати на збір.

Є втрати й у фінів. Травми завадили приєднатися до команди півзахиснику Каану Кайрінену з норвезького «Ліллестрема» і форварду англійського «Брентфорда» Маркусу Форссу. Замість них до табору збірної прибули захисник Томас Лам (ХІК) і нападаник Роопе Ріскі (ЦСКА, Болгарія). Крім того, против України не зіграють основні захисники О'Шонессі і Уронен, півзахисник і капітан Спарв, а також дискваліфікований Шуллер.

Зазначимо, що в останніх 10 домашніх зустрічах збірна Фінляндії програла лише тричі. Рівно три роки тому в Тампере сіверян у відборі Євро-2020 перемогла Італія (2:1), в минулому році вони оступилися в Хельсінкі в матчі Ліги націй з Уельсом (0:1), а в червні 2021-го в рамках підготовки до Євро-2020 фіни в столиці несподівано програли Естонії (0:1).

Фінляндія — Україна — 1:2

Фінляндія: Градецькі, Тойвіо, Араюрі, Вайсянен, Алхо (Хамалайнен, 62), Райтала (Нісканен, 77), Лам (Ніссіля, 62), Камара, Лод, Похʼянпало (Ріскі, 77), Пуккі.

Україна: Пʼятов, Матвієнко, Кривцов, Забарний, Соболь (Корнієнко, 46), Тимчик, Степаненко (Сидорчук, 77), Шапаренко, Циганков (Зубков, 77), Ярмоленко (Булеца, 86), Яремчук (Довбик, 86).

Голи: Пуккі (29) — Ярмоленко (4), Яремчук (34).

0:1 Ярмоленко (4-а хв.)

1:1 Пуккі (29-а хв.)

1:2 Яремчук (34-а хв.)

В іншому поєдинку в групі D команда Казахстану програла в Нур-Султані боснійцям, які прибули на гру без групи футболістів, яким не видали в'їзні візи, — 0:2 (Превляк, 25, 66).

Турнірне становище в групі: 1. Франція — 12 очок (6 матчів); 2. Боснія і Герцеговина — 6 (5); 3. Україна — 5 (5); 4. Фінляндія — 5 (4); 5. Казахстан — 3 (6).

Чоловіки чи жінки? Вчені з'ясували, хто кращі лікарі

вівторок, 23 квітень 2024, 18:22

Науковці виявили, що жінки кращі лікарки за чоловіків. Про це пише Metro, передають Патріоти України. Нове дослідження показало, що пацієнти мають менше шансів померти, коли їхнім лікарем є жінка – причому ризик для пацієнток ще нижчий. Пацієнти також ...

"Потрібно все повністю змінювати": Командувач Нацгвардії пояснив, чому треба мобілізація

вівторок, 23 квітень 2024, 17:50

У Національній гвардії України критично не вистачає особового складу через тривалу війну з російськими окупантами. Про це заявив командувач НГУ Олександр Півненко в інтерв'ю виданню LIGA.net, передають Патріоти України. "Не буде мобілізації - не буде р...