Наслідки можуть бути дуже погані: Лікарка назвала п'ять небезпечних ліків, які є у кожного вдома

Перше місце антирейтингу популярних, але небезпечних ліків, які є у майже кожній домашній аптечці, зайняли засоби від печії. Також у список увійшли таблетки від тиску, аспірин. Про це пише "Наша мама", зазначають Патріоти України.

Всього медиками були названі п’ять небезпечних категорій препаратів. Зокрема, засоби від печії – антациди. Їх використання порушує всмоктування вітаміну D і кальцію організмом – послаблює кістки, підвищує ймовірність остеопорозу, знижує імунітет.

Майже в кожній аптечці можна знайти знеболюючі препарати, а популярний у цій групі ліків ібупрофен «сильно б’є по слизовій шлунка».

«Всі нестероїдні протизапальні препарати володіють негативним ефектом: наслідки їх частого вжитку можуть бути дуже серйозними, аж до шлунково-кишкових кровотеч. Звичний анальгін теж приховує в собі небезпеку, він пригнічує імунну систему», – попередила лікарка Ірина Скороходова.

Потрібно бути вкрай обережними, використовуючи ліки проти тиску – їх приймання без консультації з лікарем підвищує ризик інсульту. Але особливо небезпечним при проблемах з тиском є самовільне, без приписів лікаря, використання аспірину.

«При неконтрольованій гіпертензії аспірин дуже небезпечний: він у вісім разів збільшує ймовірність геморагічних інсультів», – застерігають медпрацівники.

Не рекомендують приймати без лікарських вказівок і аптечні вітаміни, це загрожує розвитком алергічних реакцій, інтоксикації організму. Джерелом вітамінів повинна бути їжа, підкреслюють медики.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...