Наслідки можуть бути тяжкими: Вчені назвали категорію людей, які найважче переносять Омікрон

В Японії вчені провели дослідження та заявили про помітне збільшення кількості госпіталізацій пацієнтів у віці 60 років і вище із гострою пневмонією після зараження штамом Омікрон. Про це повідомляє Express, зазначають Патріоти України.

За словами фахівців медичного центру "Фудзіміно", понад половину з цієї категорії людей прибули до лікарні з пневмонією. До того ж їх негайно підключали до апаратів штучної вентиляції легень.

Директор медичної установи Акіри Кано розповів, що гостра пневмонія проявляється у пацієнтів похилого віку, які вакцинувалися давно. Також інформація про "пом'якшення" Омікрону далека від того, що він бачив на практиці.

Як розпізнати Омікрон

Типовими симптомами такого штаму є:

  • нежить;
  • головний біль;
  • втому;
  • чхання;
  • біль у горлі.

Окрім того, новий штам має менший інкубаційний період, що в середньому триває три доби. Але ризик повторного зараження Омікроном вп'ятеро вищий, ніж у Дельти.

Зазначимо, що через стрімке поширення Омікрону в небезпеці перебувають люди, які не пройшли курсу вакцинації проти ковіду. Дві дози не дають належного захисту, тому лікарі рекомендують колоти й третю дозу.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...