Насправді не дуже складна технологія: Вчені розкрили таємницю будівництва пірамід у Гізі

Для зведення Великої піраміди в Гізі, як стверджують вчені, було використано близько 2,3 мільйона великих каменів вагою 6 мільйонів тонн. Про це пише видання Express, передають Патріоти України.

За словами експерта Тома Мейєра з Біблійного коледжу та аспірантури Шаста в Каліфорнії, який спеціалізується на розшифровці древніх послань, таємниця будівель пірамід в Гізі може бути розгадана, якщо проаналізувати, як Ірод Великий звів Другий Храм в Єрусалимі.

Археологи зазначають, що камені Священного Храму були спочатку випрямлені різьбярем по каменю, а в землі викопувалися канави, в які вставлялися дерев'яні балки під прямим кутом. Деревину поливали водою, через що вона набухала і камінь від тиску повинен був відокремитися від нижнього шару породи.

"На наступному етапі камені потрібно було вирівняти і підготувати до транспортування. Камені меншого розміру поміщали в вагони. Але деякі камені на Храмовій горі були величезними. Класичним прикладом є так званий західний камінь, один з найбільших будівельних блоків у всьому світі", - продовжив інженер -археолог Лін Рітмейєр.

Коли були сформовані більші камені, муляри царя Ірода залишили 12-дюймові виступи на протилежних сторонах кожного каменю, а виступи видалялися, коли камінь встановлювали на остаточну локацію.

Професор Мейер додав, що навколо цих виступів в кар'єрі були обв'язані мотузки, і два коротких крана, обладнаних лебідками. За допомогою них піднімали каміння з одного боку, а потім опускали їх на ролики. А потім за допомогою мотузок воли тягли ці камені. Коли камені прибули до Другого Храму, вони були опущені на потрібне місце зверху.

"Інженери Ірода зробили це, заливаючи внутрішнє наповнення комплексу Храмової гори, яке має форму гігантської перевернутої взуттєвої коробки, одночасно з будівництвом підпірних стін. Досягнення майстра-будівельника Ірода Великого можуть допомогти нам краще зрозуміти, як інший майстер-будівельник, фараон Хеопс, добув і зібрав останнє, з семи чудес стародавнього світу, Велику піраміду в Єгипті", - підкреслив інженер Рітмейєр, давши зрозуміти, що секрет будівництва піраміди в Гізі "переховувався" на Святій Землі.


Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...