"Наступні 5 років буде значно спекотніше": Синоптик розкрила, яким буде літо 2023

Влітку 2023 року середньомісячна температура повітря буде під впливом глобального потепління. Таким прогнозом поділилася синоптикиня Наталія Птуха в інтерв'ю для NV, передають Патріоти України.

"Кардинальних змін не очікується, єдине, ще більше зменшиться інтенсивність локальних короткочасних дощів. Але загалом така тенденція зберігається. Температура залишатиметься на рівні +12…+14 вночі та +24…+26 градусів удень", - зазначивла Птуха.

За словами синоптикині, до цього три роки панував Ла-Нінья, тому є вірогідність, що наступні 5 років буде відчутно спекотніше.

"На думку світової спільноти, знову можливі якісь рекордно високі значення температури у літній час з 2023 по 2027 роки. Але поки що ми в нейтральній такій фазі, адже відповідні процеси почнуть розвиватися посеред літа, тож ми сповна це відчуємо вже влітку наступного 2024 року. Але навіть цього року, якщо червень і липень на 1−1,5 градуси будуть вище за норму, то в серпні середньомісячна температура може бути на 2 градуси вищою за норму. Дещо спекотніше буде. Та це таке загальне спостереження на всю територію країни. Для кожного регіону треба дивитись окремо на декаду вперед", - додала вона.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...