Наступні покоління забудуть смак справжньої: У США створили штучну рибу

Світові запаси морської риби виснажені на 90%, ера промислового видобутку добігає свого кінця

Страва з штучно вирощеного лосося


У наш час гостро стоїть питання про збереження ресурсів нашої планети. Безліч компаній стають eko-friendly та намагаються адаптуватися під сучасні агрономічні та екологічні умови. У США вже працюють над створенням штучного м'яса та риби. Каліфорнійський стартап Impossible Foods почав роботу над створенням штучного замінника риби, повідомляють Патріоти України з посиланням на The New York Times.

Зараз в компанії вивчають рибний смак. Відтворити його можна за допомогою того ж білка, який застосовували для розробки штучного м'яса. У червні цього року фахівці приготували бульйон з рослин зі смаком анчоусів – його використовували в приготуванні паельї.

Також стартап планує створити рослинні аналоги для всіх продуктів тваринного походження.

За прогнозами аналітиків, до 2040 року 60% м'яса буде вирощуватися штучно або його замінять рослинними продуктами зі схожими смаками. Крім того, для блага екології люди перейдуть на комах, медуз та молоко з водоростей.

веганський бургер

Impossible Foods планують всесвітньо запустити свою продукцію до 2035 року. Компанія співпрацює з американським Burger King та вже створила для них рецепт вегетаріанських котлет для бургерів.

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...