Наступний пік - вже восени: Вчені розповіли, чи можна захворіти на коронавірус повторно

Наступний пік пандемії коронавірусу епідеміологи прогнозують на осінь. Вони ж стверджують, що ті, хто перехворів, можуть без побоювання повернутися до нормального життя і почати відновлювати економіку після кризи, заявив лікар Ентоні Фаучі, директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань і глава комісії з коронавірусу при Білому домі, США, передають Патріоти України.

На думку головного американського імунолога, заразиться вдруге коронавірусом малоймовірно. "Наявні дані про коронавірусні інфекції дозволяють припустити, що антитіла до COVID-19 будуть зберігатися і захищати господаря в перебігу "розумного" періоду часу. Іншими словами, людина, яка перехворіла в лютому-березні, швидше за все, не захворіє у вересні-жовтні, коли очікується другий пік пандемії", - вважає Фаучі.

Свою думку експерт засновує на тому, що швидкість мутацій нового коронавірусу - недостатня, щоб щорічно формувати нові штами, які радикально відрізняються від попередніх.

У той же час, фахівці з Фуданьського університету в Китаї заявили, що у третини людей, що вилікувалися від COVID-19, в крові не спостерігається достатнього рівня антитіл. Це означає, що вони ризикують заразитися повторно.

Також фахівці з Південної Кореї, в свою чергу, повідомили про 51 пацієнта, які повторно захворіли коронавірусом після отримання негативного результату на наявність його в організмі і виписки з лікарні.

Україну накриє травневий сніг: Синоптики уточнили прогноз

неділя, 5 травень 2024, 5:58

В Україні травень обіцяє бути сніжним. Сніг торкнеться кількох районів країни. Раніше ми писали, що сніг випаде на початку місяць, прогноз мінився, синоптики говорять що засніжить в середині травня. Про це повідомляє Ventusky. . Мешканці таких областе...

Альо, Кличко! Столична влада своєю бездіяльністю сприяє втраті комплексу унікальних артефактів Київської Русі на Поштовій площі

неділя, 5 травень 2024, 5:00

Безцінні пам'ятки 1000-літньої історії зроблені археологами під час реконструкції Поштової площі потребують термінової консервації, про що добре відомо "батькам міста". Однак шість років КМДА та мер не спромоглися зробити обіцяні роботи та заснувати музей