Насувається велика катастрофа: На Алясці розтанув весь лід, екологи б’ють тривогу

Через неймовірну липневу спеку у водах Аляски розтанув весь морський лід. Найближчий льодовик за більше ніж 240 кілометрів від регіону, повідомляють Патріоти України.

Таке потепління може викликати швидкі екологічні зміни. Вони можуть загрожувати жителям міст в прибережних зонах.

Після температурного рекорду в липні арктичний морський лід залишився на 2 мільйони квадратних кілометрів нижче середньострокового середнього рівня. Вчені попереджають, що ця усадка є частиною арктичного явища, яке призведе до того, що льоду у водах регіону не буде щоліта.

У водах Аляски більше немає морського льоду, після того як останній лід розтопився на березі Бофорта в затоці Прюдо, – написав спеціаліст Центру оцінки та політики клімату Аляски Рік Томан.

Важливо! Площа льоду в арктичному морі зменшується на понад 13% кожне десятиліття впродовж останніх 40 років, коли почали робитися сателітні знімки.

За словами британського експерта з кліматичних змін Еда Блоклі, це близько 84 тисяч квадратних кілометрів на рік, що більше території Шотландії.

Таке потепління, за словами науковців, може спричинити незворотні екологічні зміни. Жителі деяких прибережних міст змушені будуть переселятися через імовірне затоплення.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...