Приборкання Х**ла: Найбільша в історії група кораблів Великобританії зайде в Чорне море

Велика Британія відправить у похід в Індо-Тихоокеанський регіон найбільшу в історії Королівських Військово-морських сил авіаносну ударну групу. В ході походу флотилія зайде в Чорне море, передають Патріоти України.

Як повідомляється на сайті британського уряду, кораблі візьмуть участь у міжнародних навчаннях і операціях. Протягом 28 тижнів суди Королівського флоту Великої Британії пройдуть 26 тисяч миль і відвідають 40 країн, з-поміж яких – Індія, Японія, Південна Корея і Сінгапур.

Флагманом групи стане найпотужніше надводне судно Queen Elizabeth. У плавання воно відправиться в травні. До нього приєднається надводний флот, що складається з есмінців типу 45, HMS Defender і HMS Diamond, протичовнових фрегатів типу 23 HMS Kent і HMS Richmond, RFA Fort Victoria і RFA Tidespring допоміжного флоту. Також до групи доєднається підводний човен, озброєний крилатими ракетами.

На авіаносці перебуватимуть літаки і вертольоти – зокрема, 8 реактивних літаків RAF F-35B Lightning II, 4 морських ударних вертольота, протичовнові вертольоти Merlin Mk2, а також 3 вертольоти Merlin Mk4.

Зазначається, що найпотужніша авіаносна ударна група Великобританії візьме участь у навчаннях НАТО Exercise Steadfast Defender, надасть підтримку операції Альянсу Sea Guardian, а також операціям щодо забезпечення безпеки в Чорному морі.

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...