Національна еліта зазнала непоправної втрати... На фронті загинув громадський активіст, археолог та історик Юрій Ревера

Щирий патріот воював з перших днів війни та ніс службу у найгарячіших місцях фронту

"Ніс службу у найгарячіших місцях фронту". На війні загинув археолог та історик Юрій Ревера

На Донеччині загинув історик та археолог 51-річний Юрій "Граф" Ревера. З перших днів повномасштабного вторгнення він захищав Україну у найгарячіших місцях фронту, передають спомини друзів Патріоти України.

Що відомо про полеглого Героя

Юрій Ревера народився 20 червня 1973 року у Львові. Вищу освіту здобув у Львівському національному університеті імені Івана Франка, вчився на історичному факультеті. З 2008 року до початку повномасштабного вторгнення працював в Науково-дослідному центрі "Рятівна археологічна служба" Інституту археології Національної академії наук України.

"Активний учасник Революції Гідності. І хоч не мав військової освіти чи досвіду служби, не залишився осторонь і в 2022 році. З перших днів став до лав Львівської тероборони та Збройних сил України. Як оператор "пташок" ніс службу у найгарячіших місцях на лінії фронту", - повідомили у "Рятівній археологічній службі", - повідомляють в Науково-дослідного центрі "Рятівна археологічна служба" у Facebook.

Колеги із "Рятівної археологічної служби" зазначають, що Юрій володів ґрунтовними знаннями у сфері нумізматики, вона стала його головним покликанням впродовж останніх десятиліть. Через його руки пройшла не одна монета з досліджень Центру.

"Юрій мав хист і до археологічних досліджень - у складі експедицій брав участь у розкопках та розвідках чи не у всіх куточках України. Він був душею колективу, будь-якої компанії, життєлюбом і оптимістом, інколи - навіть авантюристом. Любив Карпати і добрий гумор", - пишуть колеги.

Ревера брав участь в обстеженні ділянки облаштування нового Бескидського тунелю, проводив рятівні археологічні дослідження давніх пам’яток на трасі будівництва нової ПЛ 750 кВ від Рівненської АЕС до ПС 750 кВ Київська, рятівних дослідженнях поселень і могильника черняхівської культури у Вінницькій області та багатьох інших знакових наукових дослідженнях.

"Трагічна, жахлива звістка": Екскапітанка збірної України з гандболу померла у віці 34 років

субота, 31 серпень 2024, 0:30

Екскапітанка України з гандболу Ірина Глібко пішла з життя у віці 34 років після боротьби з онкологічнм захворюванням. Про це йдеться у заяві Федерації гандболу України, передають Патріоти України. Ірина пропустила жіночий ЧС-2023 та відбір до Євро-202...

Національна еліта зазнала непоправної втрати... На фронті загинув громадський активіст, археолог та історик Юрій Ревера

п’ятниця, 30 серпень 2024, 22:55

Щирий патріот воював з перших днів війни та ніс службу у найгарячіших місцях фронту. На Донеччині загинув історик та археолог 51-річний Юрій "Граф" Ревера. З перших днів повномасштабного вторгнення він захищав Україну у найгарячіших місцях фронту, пере...