Нацисти в паніці тікають від ЗСУ: Триста окупантів відмовилися воювати з Україною і залишили зону бойових дій

В Охтирському районі Сумської області зафіксовано чергові факти непокори російських військовослужбовців. Близько 300 окупантів відмовились виконувати наказ на ведення бойових дій, і залишили район проведення операції на 70 одиницях техніки. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Facebook, передають Патріоти України.

Тим часом українські військові роблять свою справу — підрозділи Повітряних Сил ЗСУ та протиповітряної оборони Сухопутних військ вразили понад 9 повітряних цілей ворога — один літак, 6 БПЛА і 2 вертольоти, кількість збитих ракет уточнюється. Також підрозділи ППО уразили 2 повітряні цілі противника, а оборонці Маріуполя — знищили патрульний катер «Раптор» та комплекс радіоелектронної боротьби «Леєр-3».

Своєю чергою на землі захисники і захисниці України відбили 13 атак ворога і знищили 14 танків, 8 БМП, 2 МТЛБ, 3 артилерійські системи і 4 автомобілі. Героїчними зусиллями бійців ЗСУ вдалося звільнити місто Макарів на Київщині.

Втрати особового складу ворога за минулу добу оцінюються в понад 300 осіб. До того ж у противника не зникли проблеми із забезпеченням своїх військ. За наявною розвідінформацією, російські окупаційні війська, що діють на території України, мають запаси боєприпасів та продовольства не більше ніж на три дні. Аналогічною є й ситуація з пальним, поповнення яким, здійснюється шляхом перевезення автоцистернами. Окупанти намагалися організувати трубопровідне сполучення для забезпечення потреб угруповання військ, проте цю спробу було зірвано.

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...