Науковці констатували у слонів унікальну людську якість, що свідчить про дуже розвинений інтелект, та якої не виявили у інших тварини

Американські вчені виявили, що, як і люди, африканські слони видають певні звуки, що позначають імена. У такий спосіб найбільші сухопутні тварини сучасності звертаються одне до одного. Результати дослідження опубліковане в журналі Nature Ecology & Evolution.

Це відкриття "не лише показує, що слони використовують певні вокалізації для кожної особини, але й вміють розпізнавати власні прізвиська, ігноруючи ті, що адресовані іншим", — каже автор дослідження Майкл Пардо.

Інші тварини, як-от дельфіни й папуги, лише копіюють звуки. Тому нові дані свідчать, що слони й люди – єдині два види на Землі, що звертаються один до одного за іменами.

Як вчені дізнались, що слони мають імена?

Команда дослідників вивчила крики слонів, записані в кенійському національному заповіднику Самбуру та національному парку Амбоселі між 1986 і 2022 роками.

Слони видавали широкий спектр звуків - від гучних трубних до тихих гуркітливих, настільки низьких, що їх не чує людське вухо.

Науковці використали алгоритм штучного інтелекту, щоб звузити поле дослідження. Вони ідентифікували 469 різних звуків, з яких 101 був зверненням слонів до побратимів, а 117 – реакцією на нього.

Дослідники записали крики слонів у Кенії

До воріт було 30 метрів: Ексгравець збірної України забив шедевральний гол із дальньої відстані (відео)

субота, 28 вересень 2024, 14:15

У матчі дев’ятого туру групи Б Першої ліги 34-річний ексфутболіст збірної України Андрій Богданов допоміг Маріуполю перемогти Кремінь з Кременчука (2:1), інформують Патріоти України. Півзахисник Маріуполя на 67-й хвилині успішно виконав штрафний удар. ...

До останнього подиху виконував професійні обов’язки: Що відомо про поліцейського, який загинув через російський удар по Сумах (фото)

субота, 28 вересень 2024, 14:02

Сьогодні, 28 вересня, Росія завдала повторного авіаційного удару по лікарні у Сумах, коли на місце події вже прибули поліцейські. Унаслідок чого смертельне поранення отримав начальник сектору кадрового забезпечення Сумського районного управління поліці...