Науковці відповіли на споконвічне питання, якого кольору є зебри

Фахівці Каліфорнійського університету міста Девіс (штат Каліфорнія, США) встановили, що у кожної зебри унікальні смуги на тілі. Однак, попри різні візерунки і забарвленняу трьох видів зебр, вони мають один і той же колір шкіри, повідомляють Патріоти України з посиланням на Live Science.

За словами вчених, всі зебри, що мешкають в саванах Східної і Південної Африки, мають однаковий колір шкіри – чорний. Це стосується представників всіх трьох видів: саванної, бурчелової, гірської зебри і зебри Греві.

Таким чином дослідники дали відповідь на спірне питання: шерсть у зебр чорна з білими смугами або біла з чорними? Як чорна, так і біла шерсть цих тварин, росте з фолікула, заповненого клітинами меланоцитів. Вони виробляють пігмент – меланін, який визначає колір волосся і шкіри. Чим його більше, тим сильніше проявляється темний колір і, навпаки, чим менше, тим більше світлого кольору.

У шерсті чорного кольору повно меланіну, водночас у білій його майже немає, тому що фолікули «відключили» меланоцити, тому вони не виробляють пігмент.

Вчені пояснили, що виробництво меланіну припиняється саме під час росту білої шерсті. Таким чином зебри насправді чорні з білими смужками.

У далекому минулому зебри були хижаками. Вони пересувалися на двох задніх лапах, мали короткі передні лапи і дуже міцний хвіст. Їх висота сягала п’яти метрів.

Вперше останки предків сучасних зебр виявили 20 років тому.

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...