Рослинні та рибні дієти можуть допомогти знизити ймовірність розвитку COVID-19 – як помірної, так і важкої форми цього захворювання. Такого висновку дійшли американські вчені, вивчивши дані про 2884 перехворілих на коронавірус лікарів і медсестер, які працюють у США, Німеччині, Франції, Іспанії та Італії. Статтю про результати дослідження опублікував журнал BMJ Nutrition, Prevention&Health, зазначають Патріоти України.
Зазначається, що в період із липня по вересень 2020 року серед учасників наукового експерименту провели онлайн-опитування. У ньому вони називали частоту вживання різних продуктів за рік.
Водночас фахівці розділили різноманітність дієт на кілька основних груп:
Так, приблизно 568 респондентів заявили, що у них виникали симптоми, які відповідають COVID-19, або ж вони дізнавалися про зараження, отримавши позитивний тест на наявність цього вірусу. А 2316 опитаних зізналися, що у них не було ні симптомів коронавірусу, ні підозри на інфікування ним.
Серед зазначених 568 випадків у 138 йшлося про помірний або важкий перебіг хвороби, а інші симптоми були легкими. Взявши до уваги також вік, етнічну належність, медичну спеціальність і спосіб життя (фізична активність, куріння), дослідники з'ясували:
Фахівці підкреслюють, що рослинна їжа містить багато поживних речовин, особливо фітохімічних (каротиноїди, поліфеноли), вітамінів і мінералів, важливих для імунної системи. Тоді як морепродукти – це важливі джерела вітаміну D і жирних кислот омега-3, які рятують тканини й органи від запалення.
Начальник Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури Юрій Караван задекларував грошовий подарунок у розмірі 3,2 млн грн, який він зробив для своєї дочки Анастасії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на декларацію прокурора. ...
Переселенка з України, яка наразі проживає в Польщі, отримала повідомлення від президента України Володимира Зеленського. Як зʼясувалось, це був просто «глюк». Про це сьогодні, 11 вересня, повідомила українська контент-мейкерка Тетяна Зубенко в Threads...