Науковці заявили про прорив у боротьбі з коронавірусом

COVID-19 можна буде виявити за допомогою спеціального тесту.

Коронавірус 2020 можна буде перемогти завдяки розробкам вчених. Фахівці створили тест на антитіла до Covid-19, що показує результат протягом 10 хвилин. Про це інформує "Analytical Chemistry", передають Патріоти України.

Щоб не допустити нових спалахів коронавірусу, важливо розуміти, скільки людей заражено або вже перехворіли. Новий тест може допомогти лікарям відстежити схильність людини до захворюванню та зможе виявити наявність Covid-19.

Основа тесту аналогічна тестам на вагітність. Методика виявлення позитивного або негативного результату називається імунохроматографічним аналізом. Вчені прикріпили вірусний білок оболонки до певної області на смужці нітроцелюлози, а потім додали людську сироватку.

Коли сироватка переміщується від одного кінця смужки до іншого, то будь-які антитіла проти вірусного білка зв'язуються з цією областю на смужці. Дослідження підтвердили дієвість тесту.

Вчені відзначають, що імуноанализ може бути корисний для підтвердження негативних діагнозів, моніторингу одужання пацієнтів і виявлення людей, що видужали, з високим рівнем антитіл.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...