Науковці з'ясували, коли COVID-19 насправді потрапив до Італії

Дослідники з Національного інституту охорони здоров'я Італії (ISS) виявили сліди РНК вірусу в стічних водах Мілана і Туріну. Зразки цих вод були взяті ще в грудні 2019 року.

Італійські вчені з'ясували, що COVID-19 був присутній на території їх країни ще в грудні 2019 року – за два місяці до першого офіційного випадку захворювання, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Як повідомляє The Local, дослідники з Національного інституту охорони здоров'я Італії (ISS) виявили сліди РНК вірусу в стічних водах Мілана і Туріну. Зразки цих вод були взяті ще в грудні 2019 року.

"Дві різні лабораторії провели дослідження за допомогою різних методів і виявили присутність РНК SARS-COV-2 (COVID-19, – ред) в зразках, взятих у Мілані і Турині 19 грудня 2019 року, а також в Болоньї 29 січня 2020 року", – заявила представниця департаменту навколишнього середовища та охорони здоров'я ISS Джузеппіна Ла Росса.

А ось проби, взяті в жовтні і листопаді, показали негативний результат. Всього перевірили близько 40 зразків з жовтня 2019 по лютий 2020 року. Перший же випадок захворювання COVID-19 в Італії зафіксували в лютому 2020 року, в регіоні Ломбардія.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...