Науковці з'ясували несподівану небезпеку м'яса

Невелика кількість червоного м'яса — до 50 грамів у день — підвищує ризик передчасної смерті від усіх причин порівняно з відсутністю у раціоні м'яса взагалі.

Такі висновки зробили американські вчені, проаналізувавши дані про 96 тис. осіб. Стаття опублікована в журналі Nutrients, передають Патріоти України.

Відзначається, що червоне і перероблене м'ясо відносять до груп ймовірних і відомих канцерогенів відповідно. Тому не рекомендують споживати його в їжу взагалі або рекомендують знизити до мінімальної кількості, замінивши, наприклад, птицею або рибою.

За час спостережень від різних причин померли 7961 учасник: 2598 осіб від захворювань серцево-судинної системи, а 1873 людини від раку. Вчені з'ясували, що порівняно з тими, хто не їв червоне і перероблене м'ясо взагалі, у тих, хто його їв, ризик передчасної смерті від всіх причин і від серцево-судинних захворювань був вищим.

Попит на електромобілі в Україні вкотре б'є рекорди: Ось які марки обирають

понеділок, 6 жовтень 2025, 19:58

За підсумками вересня сумарний обсяг сегмента легкових електромобілів в Україні становив рекордні 12,1 тис., що на 5,9% більше, ніж було у серпні, та на 89,2% більше відносно вересня-2024. Про це інформує Інститут досліджень авторинку, передають Патріо...

Робота в Україні є, але з нюансами: Ось кого шукають роботодавці та скільки готові платити

понеділок, 6 жовтень 2025, 19:39

Наразі в Україні найбільший дефіцит робітничі професії — продавців, водіїв, різноробів, вантажників, кухарів та барист. Тут медіанні зарплати становлять 42–55 тисяч гривень. Про це пише Оbozrevatel.com з посиланням на дослідження ринку від OLX, передаю...