Науковці з'ясували несподівану небезпеку м'яса

Невелика кількість червоного м'яса — до 50 грамів у день — підвищує ризик передчасної смерті від усіх причин порівняно з відсутністю у раціоні м'яса взагалі.

Такі висновки зробили американські вчені, проаналізувавши дані про 96 тис. осіб. Стаття опублікована в журналі Nutrients, передають Патріоти України.

Відзначається, що червоне і перероблене м'ясо відносять до груп ймовірних і відомих канцерогенів відповідно. Тому не рекомендують споживати його в їжу взагалі або рекомендують знизити до мінімальної кількості, замінивши, наприклад, птицею або рибою.

За час спостережень від різних причин померли 7961 учасник: 2598 осіб від захворювань серцево-судинної системи, а 1873 людини від раку. Вчені з'ясували, що порівняно з тими, хто не їв червоне і перероблене м'ясо взагалі, у тих, хто його їв, ризик передчасної смерті від всіх причин і від серцево-судинних захворювань був вищим.

Нападник спочатку заявив, що просто "знайшов тіло": Шокуючі подробиці вбивства українки в Німеччині

понеділок, 1 вересень 2025, 20:29

У місті Фрідланд у Німеччині 31-річний виходець з Іраку вбив 16-річну українку, яка разом із родиною виїхала від війни з Маріуполя. Дівчина загинула після того, як чоловік штовхнув її під поїзд. Про це повідомляє Stern, передають Патріоти України. Спер...

Як часто українці купують нові смартфони: Опитування показало загальний тренл

понеділок, 1 вересень 2025, 20:00

Більшість українців оновлюють смартфони нечасто. За даними опитування Rakuten Viber, 55% респондентів купують новий телефон лише раз на 4–5 років. Про це Українським Новинам повідомили в компанії, передають Патріоти України. Раз на 2–4 роки смартфон зм...