Науковці з'ясували несподівану небезпеку м'яса

Невелика кількість червоного м'яса — до 50 грамів у день — підвищує ризик передчасної смерті від усіх причин порівняно з відсутністю у раціоні м'яса взагалі.

Такі висновки зробили американські вчені, проаналізувавши дані про 96 тис. осіб. Стаття опублікована в журналі Nutrients, передають Патріоти України.

Відзначається, що червоне і перероблене м'ясо відносять до груп ймовірних і відомих канцерогенів відповідно. Тому не рекомендують споживати його в їжу взагалі або рекомендують знизити до мінімальної кількості, замінивши, наприклад, птицею або рибою.

За час спостережень від різних причин померли 7961 учасник: 2598 осіб від захворювань серцево-судинної системи, а 1873 людини від раку. Вчені з'ясували, що порівняно з тими, хто не їв червоне і перероблене м'ясо взагалі, у тих, хто його їв, ризик передчасної смерті від всіх причин і від серцево-судинних захворювань був вищим.

На Полтавщині чоловік відмовився від мобілізації "через плутанину з датами й вагу": Стало відомо, як його покарали

неділя, 23 лютий 2025, 6:30

У Полтавській області чоловік відмовився від мобілізації, пояснюючи це тим, що має невелику вагу. Також він нарікав на "плутанину в датах", але суд покарав військовозобов'язаного громадянина за порушення законодавства. Про це йдеться у вироку, опубліко...

​"Я не розумію": Співробітниця ПриватБанку відмовилася обслуговувати російськомовного клієнта (відео)

субота, 22 лютий 2025, 22:59

Мережею поширилося відео, де працівниця Приватбанку відмовляється обслуговувати російськомовного клієнта. Жінка навідріз заявила, що не розуміє російської мови. Зокрема користувачка соцмережі Facebook Олена Гуменюк зауважила, що згідно з українським за...