Науковці з'ясували несподівану небезпеку м'яса

Невелика кількість червоного м'яса — до 50 грамів у день — підвищує ризик передчасної смерті від усіх причин порівняно з відсутністю у раціоні м'яса взагалі.

Такі висновки зробили американські вчені, проаналізувавши дані про 96 тис. осіб. Стаття опублікована в журналі Nutrients, передають Патріоти України.

Відзначається, що червоне і перероблене м'ясо відносять до груп ймовірних і відомих канцерогенів відповідно. Тому не рекомендують споживати його в їжу взагалі або рекомендують знизити до мінімальної кількості, замінивши, наприклад, птицею або рибою.

За час спостережень від різних причин померли 7961 учасник: 2598 осіб від захворювань серцево-судинної системи, а 1873 людини від раку. Вчені з'ясували, що порівняно з тими, хто не їв червоне і перероблене м'ясо взагалі, у тих, хто його їв, ризик передчасної смерті від всіх причин і від серцево-судинних захворювань був вищим.

Неуважність, що спричинила смерть: Чоловік увійшов до кабінету МРТ з металевою прикрасою і загинув

субота, 19 липень 2025, 10:30

У США 61-річний чоловік загинув після трагічного інциденту в кабінеті МРТ, допустивши фатальну помилку - він увійшов до кімнати з великою металевою прикрасою на шиї, передають Патріоти України. Трагедія сталася в середу в центрі МРТ округу Нассау в мі...

Буде не по кишені? Ціни підскочили на 10% за тиждень, назріває дефіцит: В Україні дорожчає популярна ягода

субота, 19 липень 2025, 10:22

В Україні помітно зросли ціни на одну з найпопулярніших літніх ягід - черешню. За тиждень вартість, за якою садівники відвантажують ягоду, підскочила на 10%, що незабаром позначиться і на роздрібних розцінках. Головна причина подорожчання - закінчення ...