Науковці з'ясували несподівану небезпеку м'яса

Невелика кількість червоного м'яса — до 50 грамів у день — підвищує ризик передчасної смерті від усіх причин порівняно з відсутністю у раціоні м'яса взагалі.

Такі висновки зробили американські вчені, проаналізувавши дані про 96 тис. осіб. Стаття опублікована в журналі Nutrients, передають Патріоти України.

Відзначається, що червоне і перероблене м'ясо відносять до груп ймовірних і відомих канцерогенів відповідно. Тому не рекомендують споживати його в їжу взагалі або рекомендують знизити до мінімальної кількості, замінивши, наприклад, птицею або рибою.

За час спостережень від різних причин померли 7961 учасник: 2598 осіб від захворювань серцево-судинної системи, а 1873 людини від раку. Вчені з'ясували, що порівняно з тими, хто не їв червоне і перероблене м'ясо взагалі, у тих, хто його їв, ризик передчасної смерті від всіх причин і від серцево-судинних захворювань був вищим.

На Львівщині загинув один із творців роботизованої машини для розмінування

понеділок, 27 жовтень 2025, 20:15

26 жовтня загинув Богдан Змий — український інженер, засновник та керівник компанії ТОВ РОВЕР ТЕК, один з авторів роботизованої машини для розмінування Змій. Про це повідомила Шептицька міська рада у понеділок, 27 жовтня, передають Патріоти України. За...

Є нюанси: Українка розповіла, якою є медицина в Іспанії

понеділок, 27 жовтень 2025, 19:50

Українка Ірина, яка вже кілька років живе в Іспанії, поділилася досвідом користування місцевою системою охорони здоров’я та пояснила, на що можуть розраховувати українці, що отримали тимчасовий захист у цій країні. Про це жінка розповіла у TikTok, пере...