Науковці з'ясували несподівану небезпеку м'яса

Невелика кількість червоного м'яса — до 50 грамів у день — підвищує ризик передчасної смерті від усіх причин порівняно з відсутністю у раціоні м'яса взагалі.

Такі висновки зробили американські вчені, проаналізувавши дані про 96 тис. осіб. Стаття опублікована в журналі Nutrients, передають Патріоти України.

Відзначається, що червоне і перероблене м'ясо відносять до груп ймовірних і відомих канцерогенів відповідно. Тому не рекомендують споживати його в їжу взагалі або рекомендують знизити до мінімальної кількості, замінивши, наприклад, птицею або рибою.

За час спостережень від різних причин померли 7961 учасник: 2598 осіб від захворювань серцево-судинної системи, а 1873 людини від раку. Вчені з'ясували, що порівняно з тими, хто не їв червоне і перероблене м'ясо взагалі, у тих, хто його їв, ризик передчасної смерті від всіх причин і від серцево-судинних захворювань був вищим.

Прикинувся пастухом: В Італії розшукуваного чоловіка знайшли.... у різдвяному вертепі

четвер, 18 грудень 2025, 10:30

В італійському місті Галатоне поліція затримала чоловіка, якого розшукували правоохоронці. Щоб уникнути арешту, він обрав доволі нестандартне сховище - різдвяний вертеп на центральній площі міста, передають Патріоти України. За даними місцевих ЗМІ, чол...

$200 кожному громадянину: Держава запускає революційний експеримент

четвер, 18 грудень 2025, 10:25

Маршаллові Острови офіційно запровадили національну програму універсального базового доходу (UBI), яка передбачає виплати громадянам не лише у традиційній валюті, а й у криптовалюті. Експерти називають цю ініціативу першою у світі на державному рівні з...