Науковці зробили пристрій, яким можна контролювати сновидіння

Цей пристрій вже випробували на собі 50 волонтерів, які бачили те, що прозвучало перед засинанням.

Вчені з Америки розробили спеціальний пристрій, який допомагає контролювати сновидіння і задавати їхню тематику. Про це повідомляє The Next Web, передають Патріоти України.

Команда Dream Lab з Массачусетського технологічного інституту повідомила, що використання звуків і ароматів у наших сновидіннях зробить наше повсякденне життя кращим.

Вчені вирішили краще дослідити гіпнагогії - галюцінації, які виникають під час сну. При якому людина усвідомлює, що бачить сон, й, іноді може керувати його змістом.

Фахівці запропонували контролювати сновидіння завдяки рукавичці з датчиками, які стежать за м'язами, частотою серцевих скорочень і іншими параметрами користувача.

Як тільки датчики фіксують, що людина увійшла в стан гіпнагогії, рукавичка передає сигнал модулю, який включає записаний звуковий сигнал, і якщо людина в цей момент почує слово "тигр", то відповідно ця тварина їй присниться.

Цей пристрій вже випробували на собі 50 волонтерів, які бачили те, що прозвучало перед засинанням.

Зараз вчені хочуть створити електронну схему на основі запаху - тоді люди, що страждають від постійних кошмарів, зможуть контролювати сновидіння через аромат лаванди.

В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми

неділя, 28 квітень 2024, 14:18

В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми, які забезпечували діяльність проведення азартних ігор та на яких розміщувались ресурси онлайн казино без відповідної ліцензії. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передають Патріоти...

"Хлопців міняти ніким!”: Боєць "Азову", який служить попри втрачену кінцівку, розповів про критичну ситуацію у війську

неділя, 28 квітень 2024, 13:43

Зараз охочих йти до Збройних Сил України, ставати на захист зовсім немає. Люди, що тільки не вигадують: то тут Тису перепливають, топляться в тій. Про це боєць 12-ї бригади НГУ “Азов” на позивний “Ніко” розповів в ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA. Він...