Науковцям стало соромно: Вчені підслухали качок, які імітують мову людей та повторюють лайливі слова (відео)

Група вчених з університету Лейдена (Нідерланди) вивчила лопатевих австралійських качок і, підслухавши їхні будні, з'ясувала, що птахи можуть імітувати мову людини. Здається, вони навіть вміють лаятися, зазначають Патріоти України.

Як пише Daily Mail, дослідники зробили кілька записів, на яких качки імітують звук закривання дверей, а ще вимовляють фразу, схожу на "ну ти й дурень" (you bloody fool). Так це чи ні, а від звуків цих ніяково.

Вчені припускають, що птахи могли почути фразу від когось із співробітників заказника, на території якого проводилося дослідження. Тому вони помістили лопатевих качок до низки інших птахів, які вміють імітувати невластиві собі звуки - до папуг, шпаків та інших.

В Україні військові зможуть самі розрахувати свої виплати: Міноборони запустило онлайн-калькулятор

субота, 4 травень 2024, 21:30

Міністерство оборони розробило онлайн-калькулятор, за допомогою якого військовослужбовці та їхні родичі зможуть розрахувати їхнє грошове забезпечення залежно від видів виплат. Про це повідомили в пресслужбі оборонного відомства, передають Патріоти Укр...

Частині українців стаж враховуватимуть по-новому: Які нюанси варто знати всім

субота, 4 травень 2024, 21:25

25 квітня у Верховній Раді ухвалили пенсійний законопроєкт № 9453, який містить як позитивні зміни, так і ті, що ускладнять життя багатьом і нинішнім, і майбутнім пенсіонерам. Про це говорить у новому відео на Youtube-каналі «На пенсії» експерт Сергій ...