Науковцям вдалося оживити істот, котрі перебували в анабіозі 46 000 років

Представники виду Panagrolaimus kolymaensis

Вченим вдалося реанімувати черв'яків, які були заморожені приблизно 46 000 років. Про це повідомляє Sky News.

Невелику групу хробаків, яка жила в епоху пізнього плейстоцену, знайшли на глибині 40 метрів у вічній мерзлоті Сибіру. Зазначається, що представники виду Panagrolaimus kolymaensis не були мертвими, але перебували у стані спокою, відомому як криптобіоз, який робить їхні життєві ознаки невидимими.

Черв'яків оживили, давши їм їжу та воду. Вони прожили менше місяця, але відтоді породили понад 100 поколінь нових черв'яків.

На сьогоднішній день вченим відомо дуже мало тварин, здатних призупиняти свою життєдіяльність у відповідь на жорсткі умови навколишнього середовища.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...