Навернення в бандерівці: Російський журналіст і телеведучий Олексій Суханов, який переїхав до України, не добираючи слів, розкритикував нав'язування українцям російської мови

Телеведучий заявив, що в України є свій шлях, "європейський і цивілізований".

Олексій Суханов. Фото: Tochka.net.

Журналіст і телеведучий Олексій Суханов, який переїхав із РФ до України в 2014 році, різко розкритикував нав'язування українцям російської мови. Екс-співробітник РЕН ТВ, який нещодавно отримав українське громадянство, послав "у д**у" країну-сусіда, передають Патріоти України.

"Нехай той сусід, який щось нав'язує Україні, йде в д**у. Тому що в Україні є своя історія, свої традиції, своя мова. А якщо сусідові щось не подобається, я йому можу порадити тільки одне – нехай зосередиться на своїх проблемах. І нехай зрештою займеться вирішенням своїх проблем, а не суне свого носа в чужі справи", – сказав він, відповідаючи на запитання про мову.

Телеведучий додав, що в України є свій шлях, "європейський і цивілізований". "І жодна країна не може існувати без історії, традиції і мови. Це не країна, якщо в ній не пам'ятають про найголовніше – що складає основу будь-якої держави. Така моя позиція", – вважає Суханов.

Він також підтримав використання української мови на ТБ. "Держава робить правильно, коли є чинне законодавство, яке вимагає, зокрема, щоб ведучі на телебаченні спілкувалися виключно українською мовою. Так чи інакше, але колись це повинно було бути втілене у життя. І крок за кроком українська входить у наше життя, у наш побут", – зазначив він.

"Але знаєте, ніщо ніколи не зміниться, якщо ми не почнемо змінюватися самі, якщо не почнемо розмовляти тою мовою, яка завжди була на цій землі. Треба поважати традиції, історію і все те, що було тут до нас", – додав телеведучий.

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...

Залізуть в кишені і цим: Влада підготувала «сюрприз» для українців за кордоном. Кому варто хвилюватися

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:23

У вересні 2024 року відбудеться перший автоматичний обмін між Україною та іншими державами інформацією про фінансові рахунки за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart). Країни обміняються даними за друге півріччя 2023 року – це...