Навіщо в Прощену неділю відкривати всі вікна в будинку - прикмети на 26 лютого і що не можна робити

26 лютого церква вшановує пам'ять преподобного Мартініана. Також у 2023 році відзначається Прощена неділя. У цей день влаштовували огляди молодят. Молоді сім'ї збиралися разом і ділилися досвідом спільного життя, передають Патріоти України.

Иакож прийнято не тільки вибачатися перед близькими, друзями і знайомими, а й прощати самому. Причому робити це треба щиро.

Якщо є можливість, потрібно сходити в неділю в баню, щоб гарненько очиститися перед Великим постом. Не слід в цей день обділяти увагою літніх родичів або домашніх тварин Якщо в Прощену неділю підняти з підлоги голку, то можна прийняти на себе негативну енергію.

Сьогодні все повинно бути чисто: і будинок, і слова, і думки. Інакше нещастя і біди можуть наздогнати вас. Щоб в будинку завжди був затишок і порядок, слід обов'язково відкрити вікна в будинку. Тоді ви весь негатив випустите зі свого житла.

Що не можна робити 26 лютого в Прощену неділю

Не можна відмовляти в прощенні.

Не можна сьогодні лихословити.

Не можна займатися прибиранням в цей день. Краще це зробити заздалегідь.

Не можна жінкам займатися вишиванням, шиттям і пряжею.

Прикмети на 26 лютого

Якщо погода видалася гарною, теплою і сонячною, то вся весна такою буде.

Якщо сухий день, то до стрімкого потепління.

Якщо гроза і північний вітер, то весна буде пізньою.

"Деякі намагаються вирішити питання кардинально": В Україні назвали головні складнощі з пошуком ухилянтів

понеділок, 20 травень 2024, 12:44

Українським правоохоронцям вкрай рідко вдається відшукати серед військовозобов’язаних громадян тих, хто ухиляється від мобілізації. Адже деякі чоловіки намагаються вирішити питання кардинально – тікають за кордон. Про це в розмові з OBOZ.UA розповіли у...

Деякі українці мають право на дострокові пенсії: Хто може отримати і за яких умов

понеділок, 20 травень 2024, 12:25

Багатодітні матері, які виховали п'ятьох або більше дітей до шестирічного віку, можуть отримати дострокову пенсію в 50 років за наявності 15 років страхового стажу. Батьки за тих самих умов можуть претендувати на пенсію в 55 років з 20 роками стажу. Пр...